HEERENVEEN, Tijdens de campagne voor de gemeenteraads verkiezingen wordt vaak de klacht gehoord dat de landelijke politiek zich teveel opdringt. Met name op televisie zien we Haagse gezichten in programma's die eigenlijk over lokale politiek zouden moeten gaan. En op plaatselijke verkiezingsbijeenkomsten laten kopstukken van de landelijke partijen zich maar al te graag zien. GemeenteBelangen Heerenveen wil aan die jammerklacht niet meedoen en voelen zich sterk genoeg om de strijd aan te gaan, de peilingen geven daar ook alle reden toe.

GemeenteBelangen wil de rol wel eens omdraaien, door zich te bemoeien met wat er zich in Den Haag afspeelt. Daar wordt door een wanhopige Partij van de Arbeid op dit moment een bizar toneelstuk opgevoerd. De populariteit van deze partij is tot een historisch dieptepunt gedaald. De kiezers herkennen zich niet meer in een partij die keer op keer haar beloften niet waarmaakt, men wekt verwachtingen over de AOW, over het aanpakken van de banken, over de JSF, over het Irak-rapport. En nu doet Wouter Bos heel stoer over Afghanistan, dat is wel erg doorzichtig, zo vlak voor de verkiezingen. Maar het zal de geloofwaardigheid van de PvdA niet meer redden. Wat de uitkomst van het huidige conflict ook zal zijn, een kabinetscrisis of verder doormodderen, de kiezer laat zich geen rad voor ogen draaien en zal dit in het stemhokje laten zien.

Los van de landelijke perikelen is er in Heerenveen voldoende reden om de PvdA af te straffen. Ook hier speelt PvdA hoog spel. Of liever, het spel van de hoogmoed. Gewend om de lakens uit te delen, wil het PvdA doorgaan met kostbare en risicovolle projecten rond Sportstad en Thialf. Tegenstanders met redelijke argumenten worden het liefst buiten spel gezet.

Tegelijk slaat het huidige college, waarin de PvdA domineert, een oproep van GemeenteBelangen in de wind voor een grondig debat over de financiële toekomst van Heerenveen

GemeenteBelangen zegt dat de tijd rijp is voor verandering. Landelijk maar om te beginnen in Heerenveen.

Age Hartsuiker

Lijsttrekker GemeenteBelangen Heerenveen
www.gemeentebelangeheerenveen.nl