Winnaar Innovation Award in 2007, Sponsor Carrièreloop in 2008

Als startende onderneming mocht www.WerkenineenHotel.nl in 2007 van de Horecava de Innovation Award in de categorie services ontvangen. In 2008 is het jonge bedrijf sponsor van de carrièreloop op de Horecava. De carrièreloop wordt voor Horeca MBO studenten georganiseerd door de Horecava in samenwerking met het Horeca Branche Instituut. Ruim 1400 studenten hebben zich voor dit evenement aangemeld.

Na een opening door Roberto Payer, General Manager Hilton Amsterdam, maken deze studenten in groepjes van vier een loopbaan over de Horecava. Bij verschillende exposanten dienen ze vragen te beantwoorden. De letters, behorend bij het antwoord, vormen een zin. Door deze zin af te maken, kunnen de studenten verschillende prijzen winnen die worden gesponsord door leden van www.WerkenineenHotel.nl Prijzen variëren van diners en overnachtingen in luxe hotels tot amuse proeverijen, lunches en een day-use in de Livestyle Club en Active Spa van het Dorint Hotel Amsterdam Airport.

www.WerkenineenHotel.nl biedt een Internet platform waarmee hoteliers samen de arbeidsmarkt benaderen. Op dit moment zijn er ongeveer 100 hotels aangesloten en staan er gemiddeld 400 vacatures online.

De scholen en studenten zijn erg enthousiast over dit platform want naast management functies meldt deze site tevens startbanen, part-time functie en stageplaatsen.

Voor werkzoekenden is dit branche specifieke platform een plek waar snel en eenvoudig gezocht kan worden op bijvoorbeeld functie en regio. Zo kun je in luttele seconden een overzicht hebben van alle openstaande vacatures in bijvoorbeeld de receptie in regio Noord-Holland. Met één click heb je vervolgens alle informatie van de functie, het betreffende hotel en de adres gegevens van het bedrijf.  De sollicitaties gaan via online solliciteren rechtstreeks naar het betreffende hotel, korte en snelle communicatielijnen.
Bemiddelaars en uitzendorganisaties kunnen geen vacatures plaatsen op dit platform, er staan dus alleen vaste banen op, zowel part-time als fulltime.

Het platform weet met de vernieuwde aanpak kennelijk aan te sluiten op de wensen van hotels en kandidaat medewerkers. De Horecava had dat een jaar geleden al zien aankomen en vermelde in haar Innovation Award juryrapport o.a. Met dit initiatief wordt ingespeeld op de schaarste op de arbeidsmarkt.  Snel, direct en goed toegankelijk systeem.”