Hotel Arena ontvangt 4 sterren classificatie uit handen van Lodewijk Asscher

Renovatie van 116 hotelkamers zorgt voor upgrading

Amsterdam, 7 mei 2009 Na een verbouwing van een jaar zijn alle 116 hotelkamers van Hotel Arena aan de ´s Gravensandestraat in Amsterdam opnieuw gerenoveerd en ingericht. Hiermee voldoet Hotel Arena nu aan de 4-sterren hotel classificatie. Op 7 mei ontving Paul Hermanides, eigenaar van Hotel Arena, tijdens de officiële opening het 4-sterren plakkaat uit handen van Lodewijk Asscher, wethouder Economische Zaken van Amsterdam.

Hotel Arena is al jaren een begrip in de Amsterdamse hotellerie. Begonnen als Sleep-in ontwikkelde het hotel zich in de afgelopen 17 jaar als een modern cultureel hotel. Het is een levendige ontmoetingsplek voor lokale Amsterdammers, toeristen, zakelijke markt en de creatieve industrie. Het hotel is gevestigd in het voormalige Sint Elisabeth Weeshuis, dat stamt uit 1890.

Tijdens de openingsspeech vertelde Paul Hermanides zijn gasten ontzettend trots te zijn op de ontwikkelingen die Hotel Arena heeft doorgemaakt en dat het hotelvak ondanks de crisis zo´n prachtig vak is. Hij zei dat de ontwikkelingen op cultureel gebied, de gemeente- en ondernemersinitiatieven voor de musea en andere instellingen bijdragen aan een beter imago van Amsterdam.

Lodewijk Asscher voegde daar graag aan toe: à¢â‚¬à…“De stad is vol van mooie initiatieven, van mensen die nieuw leven blazen in oude gebouwen en instellingen. Hotel Arena is daar een voorbeeld van, en dat is wat Amsterdam nodig heeft. Het imago van de stad veranderd van sex, drugs en rock & roll naar cultuur en gastvrijheid maar het blijft wel sexy.

De mix van commercie, kunst en cultuur gaan in Hotel Arena net zo stijlvol samen als de combinatie van historie & design. In de nieuwe kamers worden de authentieke elementen intact gelaten, gecombineerd met een eigentijds Dutch Design. Het interieur van de nieuwe kamers is vormgegeven met verschillende wittinten waardoor er door de verlichting een bijzondere intieme sfeer ontstaat. De kamers zijn ingedeeld in 3 categorieën Deluxe, Studio en Suite.

Ontwerpbureau IDing is verantwoordelijk voor het ontwerp. Sanne Schenk en Tommy Kleerekoper van IDing waren al eerder intensief betrokken bij de restyling van Hotel Arena en ook zijn zij verantwoordelijk voor het ontwerp van het recent geopende Stanislavski (gelegen in Stadsschouwburg Amsterdam) en Odeon.

De onlangs aangetrokken General Manager Edgar Schrader, die voorheen werkzaam was als Directeur bij Thermae 2000 in Valkenburg, geeft aan dat de ontwikkelingen niet ophouden: We blijven plannen maken voor uitbreiding en verbetering. Als de voorstellen van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer over het Oosterpark doorgaan, dan kan het zijn dat wij verder in die plannen participeren.

Over Hotel Arena:
Hotel Arena is dà© plek in Amsterdam waar ontmoeting en gastvrijheid centraal staat. Deze locatie biedt een bruisende combinatie van hotel (TOSTAY), restaurant (TODINE), cafà© (TODRINK), club en vergaderruimtes (TOMEET). Het hele complex is een spannende ontmoetingsplek van trends en tradities, jong en oud, toerist en Amsterdammer, particulier en zakelijk. Met haar bijzondere keuken, terrassen en een parkeerplaats is Hotel Arena ook de ideale plek voor verschillende evenementen voor groepen van 8 tot 1200 personen.

Hotel Arena is een onderdeel van Amsterdam Village Company (AVC), waartoe ook Odeon,
David & Goliath (Amsterdams Historische Museum), Brasserie de Brakke Grond (het Vlaams Cultuurhuis), Cafà© Cox, Stanislavski (Stadsschouwburg Amsterdam) en Neva (gelegen in Hermitage Amsterdam) toe behoren. AVC ontwikkelt en exploiteert horecabedrijven met een maatschappelijk en culturele identiteit in Amsterdam. Hier staat ontmoeting, inspiratie en gastvrijheid voor de lokale, nationale en internationale gast centraal.

(Niet voor publicatie)
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met:
HarverPro Interactieve Communicatie & PR
Harriet Verhoeven
[email protected]
Tel. + 31 (0)348-560731

Of
Amsterdam Village Company
Monique Geesink
[email protected]
Tel. +31 (0)20- 850 2426

Of
IDing Interior design studio
Sanne Schenk of Tommy Kleerekoper
[email protected] of [email protected]
Tel. +31 (0)20-774 0117

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular