Verschillende hotels in de omgeving van Amsterdam, Den Haag en Utrecht openen gelijktijdig hun deuren voor mensen die interesse hebben in een baan in de Hotellerie. Op 23 augustus aanstaande kunnen potentiële medewerkers tussen 14.00 uur en 20.00 uur kennis maken met de bedrijven en zich laten voorlichten over de carrière mogelijkheden in de hotels. Zo kunnen de werkzoekenden op één dag meerdere bedrijven bezoeken en de sfeer proeven alvorens een keuze te maken bij welk bedrijf men wil gaan solliciteren.

Deze unieke samenwerking is een initiatief van het nieuwe landelijke banenplatform,  www.WerkenineenHotel.nl, waarin hotels samenwerken op het gebied van personeelswerving. Het platform, opgezet door twee personeelsmanagers uit  Amsterdamse 5-sterren hotels, heeft zo’n 400 vacatures online staan in 85 aangesloten hotels verspreid over heel Nederland. De website maakt het makkelijker voor sollicitanten om een interessante functie te vinden en geeft de aangesloten hotels een extra wapen tegen de krapte op de arbeidsmarkt.
 
De aangesloten bedrijven openen al hun vacatures op de website. Naast reguliere banen staan dus ook de startfuncties, part-time banen en zelfs hun leer- en stageplaatsen vermeld. Volop keuze voor kandidaat hotelmedewerkers.

Op 23 augustus aanstaande gaan voor potentiële hotelmedewerkers de deuren open van een aantal grote namen in de Hotellerie: 

In Amsterdam bij    
Hotel Okura Amsterdam
Hotel die Port van Cleve
Ibis Amsterdam Westcorner
Park Hotel Amsterdam
Hotel Artemis Amsterdam
Tulip Inn Amsterdam Riverside

In Den Haag en Noordwijk bij 
Grand Hotel Huis ter Duin
Le Méridien Hotel Des Indes
Carlton Ambassador Hotel
Green Park Hotel

In Utrecht en Zeist bij  
Hotel MITland
Hotel Figi
  
Meer informatie over de open banendag is te vinden op www.WerkenineenHotel.nl

bron:Frank de Rie