Onder het motto à¢â‚¬à…“ ´t Is niet gek, controleer uw (moeder)vlek is het Nationaal Huidcentrum gestart met een campagne om mensen met verdachte (moeder)vlekken, huidkanker of voorstadia van huidkanker in een vroeg stadium op te sporen en te behandelen.

Huidkanker wordt zwaar onderschat in Nederland, net als de schadelijke invloed van UV straling op de huid. De meeste mensen smeren te weinig sunblock op hun huid en vooral kinderen worden tijdens de zomermaanden onvoldoende ingesmeerd door hun ouders. Juist tijdens de kinderjaren wordt de meeste huidschade opgedaan die zich op latere leeftijd kan terug vertalen naar huidkanker.

à¢â‚¬à…“Het aantal mensen met huidproblemen neemt snel toe. Ook het aantal mensen met huidkanker zie ik ieder jaar verdubbelen in mijn praktijk. Dat zegt dr. Eli Navadeh, dermatoloog verbonden aan het Nationaal Huidcentrum in Bussum.

Op dit moment dient zich een nieuwe generatie van 40+ mensen aan die regelmatig geconfronteerd worden met huidproblemen of erger. Het Nationaal Huidcentrum wil deze populatie tegemoet komen door het aanbieden van een HuidScan.

Als zelfstandig behandelcentrum kan via verzekerde zorg, een ieder die zich (terecht) zorgen maakt over bepaalde (moeder)vlekken op zijn of haar huid een HuidScan laten maken. Op deze manier weet iemand exact waar hij of zij aan toe is. Het Nationaal Huidcentrum heeft het grote voordeel dat wachtlijsten ontbreken en iedereen binnen twee weken gezien en behandeld kan worden. Vaak zelfs nog eerder. Daarnaast kan de patiënt hier terecht voor alle mogelijke behandelingstechnieken zoals cryotherapie, fotodynamische therapie, lichttherapie en chirurgische verrichtingen.

Het Nationaal Huidcentrum is gevestigd in het centrum van Bussum (Olmenlaan 38) en is door zijn centrale ligging zowel met de auto als met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar. Voor de werkende onder ons zijn er tevens avond spreekuren. Patiënten kunnen online afspraken maken en hun eigen gegevens beheren. Het centrum is bereikbaar via 035-6927000 of www.nationaalhuidcentrum.nl

Noot voor de redactie
Voor nadere inlichtingen omtrent de HuidScan en het Nationaal Huidcentrum kan men contact opnemen met dhr. R.J. van Stormbroek, Clinic Manager, bereikbaar onder telefoonnummer 0356927003 of 0657542911.
E-mail adres [email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular