(Persbericht) Bij het aflopen van een rentevasteperiode van een hypotheek ontvang je een nieuw rentevoorstel van je huidige bank voor de volgende periode. Veel huizenbezitters gaan vaak direct akkoord met dit nieuwe rentevoorstel. Negen van de tien keer kan er meer bespaard worden op de maandlasten. De rente elders is bijna altijd lager en marktomstandigheden kunnen gewijzigd zijn waardoor de maandlasten gunstiger uit kunt komen.

Om mensen bewuster hun hypotheek over te laten sluiten is Hypodomus dit najaar gestart met een hypotheekactie. Wie zijn nieuwe rentevoorstel van zijn huidige bank meeneemt naar Hypodomus en Hypodomus kan geen scherper voorstel bieden, ontvangt een iPad. à¢â‚¬Å“De meeste banken hanteren een renteopslag voor bestaande klanten bij het oversluiten, omdat ze ervan uitgaan dat je als klant wel akkoord zult gaan. Hierdoor kun je maandelijks tientallen euro‘˜s mislopenà¢â‚¬, aldus Kees van de Kerk marketingdirecteur bij Hypodomus.

Hypodomus werkt met de grootste geldverstrekkers van Nederland en kan daardoor voor verschillende persoonlijke situaties een hypotheek op maat aanbieden. Daarnaast werkt Hypodomus, vooruitlopend op het verbod op provisie in 2013, momenteel al op basis van een vaste fee voor het afsluiten van een hypotheek. Hierdoor zijn klanten van Hypodomus er zeker van dat er geen verborgen kosten in de hypotheek zitten.

Binnenkort hypotheek oversluiten? Kijk voor meer informatie over de hypotheekactie op www.hypodomus.nl/hypotheekactie.