Met Hulbee vinden internetgebruikers relevante resultaten zonder onnodig scrollen door lange lijsten
Amsterdam, 13 mei 2009 Met de nieuwe zoekmachine Hulbee (www.hulbee.nl) opent zich een nieuw internettijdperk. Internetgebruikers vinden met de huidige zoekmachines veelal dezelfde ellenlange lijsten zoekresultaten, waar ze zich dan nog eens doorheen moeten worstelen. De meeste mensen bekijken dan ook alleen de eerste twee pagina´s en vinden dan nog niet precies wat ze zoeken. Als oplossing voor dit probleem is er nu Hulbee een revolutionaire zoekmachine die in een tag cloud extra zoekopties biedt. Hiermee vinden gebruikers in à©à©n oogopslag wat ze zoeken.
Wanneer iemand een zoekopdracht geeft in Hulbee, stelt deze webapplicatie automatisch een tag cloud met een aantal gerelateerde onderwerpen samen. Hiermee verfijnen gebruikers hun zoekopdracht aanzienlijk en eenvoudig. Door simpelweg op een van de onderwerpen te klikken, zijn de zoekresultaten veel specifieker. Naast deze zoekresultaten biedt Hulbee vervolgens nog een aantal termen aan om de zoekopdracht nog verder te verfijnen. Dit gaat net zo lang door tot de gebruiker het juiste resultaat vindt. Hulbee maakt hierbij gebruik van de uitgebreide zoekindex van zijn partner Yahoo!.
De ontwikkelaars van Hulbee zagen veel verbetermogelijkheden in de manier waarop internetgebruikers informatie zoeken en vooral vinden. Daarom ontwikkelden ze een nieuwe aanpak met in het achterhoofd een soort mindmap. In plaats van lange resultatenlijsten laat de website een cloud zien met gerelateerde zoektermen om stap voor stap specifiek en logisch te kunnen zoeken. Typt iemand het woord ´vakantie´ in, dan vindt hij of zij een cloud met termen als vliegreizen, namen van populaire bestemmingen, aanbiedingen, huisdier toegestaan enzovoort. Het bedrijf achter Hulbee is het Duitse Grossbay AG.
Andreas Wiebe, CEO van Grossbay AG: à¢â‚¬à…“De term ´tag cloud´ omschrijft deze nieuwe manier van zoeken het beste. Hulbee brengt zoektermen op een semantische manier in verband met andere termen. Door de thematische presentatie kan iedereen heel eenvoudig naar de juiste pagina surfen. Zo reguleert de gebruiker zelf de informatiestroom en blijft deze binnen de perken.
Over Grossbay AG
Grossbay AG is een beursgenoteerd Europees softwarebedrijf met zijn hoofdkantoor in Kreuzlingen in Zwitserland. Momenteel heeft het bedrijf zestig medewerkers in dienst en heeft meer dan 25 jaar ervaring in het ontwikkelen van software. Grossbay AG is al jaren succesvol in het analyseren van informatie en kennis voor eindgebruikersoftware. Het bedrijf ontwikkelde het Hubble-programma voor kennismanagement binnen bedrijven met als doel gebruikers ´Global Know-how Access´ te bieden, oftewel directe toegang tot bestaande kennis binnen bedrijven. Met de webapplicatie Hulbee brengt Grossbay AG internetzoeken naar een hoger niveau. Grossbay AG staat sinds 11 december 2008 genoteerd aan de beurs in Frankfurt. http://www.grossbay.com/
Voor meer informatie:
Progress Communications
Jan Willem Alphenaar
Telefoon: 020 363 11 52 / 06 109 62 071
E-Mail: [email protected]
www.progresscommunications.nl