(Persbericht) Arnhem, 24 november 2010 Human Inference, Europees marktleider op het gebied van datakwaliteitsoplossingen, heeft een partnership gesloten met Data eXcellence, specialist in datamigraties. Door de implementatie van de Human Inference technologie in het datacenter van Data eXcellence, kan de organisatie de integriteit bij het opschonen van klantdata nu volledig garanderen. Daarnaast kan Data eXcellence door deze samenwerking ook datakwaliteitsverbetering aanbieden aan de financiële sector, omdat nu voldaan wordt aan de strenge eisen met betrekking tot veiligheid en integriteit.

Bert Kessels, managing partner van Data eXcellence: à¢â‚¬Å“Klantgegevens vormen voor veel bedrijven de basis voor het functioneren van de onderneming. Daarom is het continue streven naar kwaliteitsverbetering van klantdata een cruciaal onderdeel van de complete datamanagement strategie. Voor Data eXcellence was dit de aanleiding om een intensief partnership met Human Inference aan te gaan. De samenwerking met Human Inference geeft Data eXcellence meer mogelijkheden om op een veilige manier de kwaliteit van klantdata te verbeteren, zowel in dataconversieprojecten als daarbuiten.à¢â‚¬

Ook binnen banken en verzekeraars wordt het probleem van foutieve en dubbele klantdata onderkend. Door Human Inference technologie toe te voegen aan het ISO 27001 gecertificeerde data center van Data eXcellence kan kwaliteitsverbetering nu ook aan de financiële sector als een service worden aangeboden. à¢â‚¬Å“Door de strenge eisen met betrekking tot veiligheid en integriteit van data in deze branche, konden voorheen problemen met betrekking tot datakwaliteit uitsluitend binnen de muren van de financiële instelling worden opgelost. De beveiliging die Data eXcellence nu kan bieden, geeft extra glans aan ons partnership en biedt vele mogelijkheden voor klanten die de vertrouwelijkheid van data hoog in het vaandel hebben staanà¢â‚¬, stelt Sabine Palinckx, CEO van Human Inference. à¢â‚¬Å“Het biedt banken en verzekeraars de flexibiliteit datakwaliteitsprojecten op te starten zonder de investering in eigen technologie en expertise.à¢â‚¬

Data eXcellence is sinds 26 oktober 2010 gecertificeerd volgens de ISO 27001 norm. ISO 27001 is een ISO standaard voor informatiebeveiliging. Data eXcellence voldoet aan de gestelde beveiligingsmaatregelen die informatie beschermen en vertrouwen bieden aan belanghebbenden.
-------------------------------

Over Data eXcellence
Data eXcellence is een innovatieve ICT-dienstverlener gevestigd in Nieuwegein. Data eXcellence is gespecialiseerd in dataconversies en datamigratie voor de sectoren Finance en Public. Binnen deze sectoren voert Data eXcellence dataconversies uit, waarbij hoge kwaliteitsnormen en een efficiënt proces centraal staan. Meer informatie is te vinden op www.dataexcellence.nl.

Over Human Inference
Human Inference is marktleider op het gebied van oplossingen die de kwaliteit van contactgegevens verbeteren en vervuiling voorkomen. De software is gebaseerd op natuurlijke taalverwerking die gebruikmaakt van landspecifieke kennis. Daarnaast kunnen gegevens vanuit verschillende databronnen geïntegreerd worden.

Meer dan 250 bedrijven zetten de Human Inference oplossingen in voor het bereiken van customer intimacy, operational excellence en compliance. Gegevens van hoogwaardige kwaliteit zijn een harde voorwaarde voor het bereiken en behouden van een eenduidig klantbeeld, voldoen aan regelgeving, opsporing van fraude en efficiënte zoekprocessen in call centers.

Naast het hoofdkantoor in Arnhem heeft Human Inference vestigingen in Engeland, Duitsland, België, Spanje en Zweden en vertegenwoordigingen in Frankrijk, Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Maleisië. Human Inference software is in gebruik bij, onder andere, AEGON, Allianz, ANWB, Achmea, Center Parcs, Ministerie van Justitie, Essent, ING Group, KPMG, KPN, Nederlandse Spoorwegen, SenterNovem, De Telegraaf, MesseMà¼nchen en Wehkamp. Voor meer informatie: www.humaninference.nl.

Meer informatie:
Marcommit PR
Femke Jansen
Tel. 035-5822730
E-mail: [email protected]