De opleiding Hogere Veiligheidskunde van Copla in Harderwijk is onlangs definitief toegelaten door de Stichting Hobà©on SKO. De Hogere Veiligheidskundige Opleiding van Copla is de tweede opleiding in Nederland die is erkend.

Stichting Hobà©on SKO Certificatie ondersteunt werkgevers, werknemers, branche- en beroepsorganisaties bij het zichtbaar maken van vakbekwaamheid. Toelating van de HVK-opleiding van Copla wil zeggen dat de behandelde onderwerpen, de kwaliteit van de opleiding en de organisatie voldoen aan de eindtermen van Hobà©on SKO.

Certificering is belangrijk voor de deelnemers aan de opleiding, omdat de hogere veiligheidskundige à©à©n van de kerndeskundigen is. Voor het uitoefenen van de functie van kerndeskundige is het bezit van een vakbekwaamheidcertificaat wettelijk vereist. Veiligheidskundigen die hun HVK-opleiding bij Copla succesvol hebben afgerond, kunnen nu in aanmerking komen voor dit certificaat.

Eino Ploeger is à©à©n van de cursisten van Copla die zijn erkende diploma in ontvangst kon nemen. Hij kijkt tevreden terug op de opleiding en merkt nog dagelijks de toegevoegde waarde ervan. Hij vond met name de begeleiding in combinatie met de vakbekwame docenten een succes. Eino Ploeger is op dit moment werkzaam als veiligheidskundige binnen het Universitair Medisch Centrum te Groningen bij de interne arbodienst.

De eerstvolgende HVK opleiding start op 22 september 2010. Meer informatie over de HVK-opleiding van Copla vindt u op www.copla.nl of bel voor informatie naar: 0341-430848.