(Persbericht) De Hong Kong Permanent Planning & Infrastructure Gallery

Dinsdag, 31 augustus, Hong Kong De regering van Hong Kong heeft Hypsos de opdracht verstrekt om de Hong Kong Infrastructure Experience te produceren en bouwen in de zgn. Hong Kong City Hall Annex, direct gelegen aan de beroemde Victoria Harbour. Deze tentoonstelling moet à©à©n van de belangrijke toeristische trekpleisters van Hong Kong gaan worden.

De regering van Hong Kong wil haar toekomstige ontwikkelingen op het gebied van infrastructuur en ruimtelijke planning aan het publiek laten zien. Bovendien wil zij tonen aan lokale bevolking en toeristen hoe Hong Kong is uitgegroeid tot à©à©n van de meest spectaculaire steden ter wereld. De tentoonstelling, ontworpen door MET Studio en The Oval Partnership, beslaat maar liefst vier verdiepingen van het City Hall Annex gebouw (met schitterend uitzicht op de Victoria Harbour) en staat gepland om eind 2011 haar deuren te open.

Het City Hall gebouw in Hong Kong heeft een lange geschiedenis als à©à©n van Hong Kong‘˜s meest prominente centra van cultuur en kunst. Hier heeft een reeks van belangrijke culturele evenementen plaatsgevonden, die gelijke tred hield met de ontwikkeling van de locale cultuur. Als locatie voor belangrijke ceremonies en feesten en als eerste bibliotheek en kunstmuseum in Hong Kong, is dit gebouw met zijn unieke ligging aan het water bij uitstek geschikt om een permanente tentoonstelling van dit kaliber en toeristisch belang te huisvesten.

Belangrijke onderwerpen van de tentoonstelling gaan worden: Historische Ontwikkeling, Strategische Plannen, Transport en Communicatie, Duurzame Ontwikkelingen, Leefomgeving en Hong Kong in de Volgende Eeuw.

Door creatief gebruik van multimedia en een levendige mix van iconische verbeelding en materiaalgebruik, zal deze tentoonstelling op een onderhoudende wijze de locale ontwikkelingen onder de aandacht van het grote publiek gaan brengen. Zowel voor de lokale bevolking als voor toeristen wordt deze experience een belangrijk instrument om uit te leggen hoe Hong Kong groeide van klein vissersdorpje tot de wereldstad die het nu is.
Vincent Boender, managing director van Hypsos in Hong Kong: à¢â‚¬Å“Dit is een belangrijk onderwerp en een uitdagende opdracht. We zien er naar uit om met onze expertise een kwalitatieve experience neer te zetten, die kan gaan dienen als een belangrijk symbool voor de ontwikkeling van Hong Kong.à¢â‚¬

Over Hypsos
Hypsos in Hong Kong is gespecialiseerd in ontwerp, creatieve ontwikkeling, productie en installatie van uitdagende projecten voor musea, tentoonstellingen, science centers en bezoekersattracties. Hypsos Asia is onderdeel van de Hypsos Group, een veelzijdige groep bedrijven, gespecialiseerd in 3D communicatie. De brandstore Heineken the City in Amsterdam, de Picasso tentoonstelling in Abu Dhabi en het paviljoen van Johnson & Johnson op de Olympische Spelen in Beijing zijn slechts een paar voorbeelden van de creativiteit en vakmanschap van Hypsos wereldwijd. Lokaal heeft Hypsos Asia aan vele toonaangevende projecten gewerkt, waaronder het EMSD informatie centrum, het Hong Kong Heritage Discovery Centre, de Manchester United Experience in Macau en de Panda Experience in Hong Kong Ocean Park.