(Persbericht) Terwijl de grootscheepse renovatie en verbouwing van het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam in volle gang is, wordt tegelijkertijd hard gewerkt aan de inrichting ervan. Het museum moet na de opening in de zomer van 2011 attractiever en interactiever gaan worden, beter afgestemd op de nieuwe generatie museumbezoekers. Deze week werd bekend gemaakt dat deze omvangrijke opdracht is gegund aan de vof Hypsos | Bruns.

Hypsos, die vorig jaar ook al de realisatie van de à¢â‚¬Å“Maritieme Belevenisà¢â‚¬ in de wacht sleepte, is zeer verheugd. , directeur van Hypsos: à¢â‚¬Å“We doen wereldwijd schitterende museale inrichtingen, maar om op Nederlandse bodem voor zo‘˜n toonaangevend museum te mogen gaan werken, daar zijn wij heel trots op. In alle gelederen van ons bedrijf is enthousiast gereageerd dat wij, samen met Bruns, de museale inrichting gaan realiseren. De opdracht behelst de à¢â‚¬Å“INRICHTING OBJECT- EN THEMATENTOONSTELLINGENà¢â‚¬ van het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam, waar bezoekers straks volop kunnen genieten en verschillende belevenissen kunnen ervaren. We zijn al gestart met de engineeringfase, wat betekent het omzetten van de creatieve ontwerptekeningen in technische werktekeningen. Naar verwachting worden deze werkzaamheden in december dit jaar afgerond om vervolgens met de productie- en realisatievoorbereiding te kunnen beginnen.à¢â‚¬

Vorig jaar al werd Hypsos, in consortium met Tinker en MET Studio, de opdracht gegund voor een van de spectaculaire nieuwe tentoonstellingen in het nieuwe Scheepvaartmuseum, de Maritieme Belevenis. Hierin kunnen bezoekers aan den lijve ondervinden hoe het vroeger gevoeld moet hebben om op een VOC schip te werken, onder vuur te liggen of een storm op zee mee te maken.

Bruns kreeg al eerder de opdracht voor het project à¢â‚¬Å“Omloopvitrinesà¢â‚¬. Bruns is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en engineering van 130 à¢â‚¬Å“custom madeà¢â‚¬ klimaatvitrines, inclusief de objectsteunen voor ongeveer 1000 collectiestukken, de complete DMX gestuurde LED verlichting, bestaande uit 1600 verlichtingsarmaturen en de volledige productie en realisatie. Zeer bijzonder aan deze opdracht is dat de vitrines worden aangesloten op een separaat in het gebouw geïnstalleerd luchtbehandelingsysteem. Via de speciaal ontwikkelde bodem in de vitrines wordt er zuivere lucht ingeblazen met een constante temperatuur, conform de museale eisen gezien de zeer unieke en kostbare collectie.
De heer Jan Burgmans, algemeen directeur en eigenaar van Bruns is eveneens zeer verheugd. à¢â‚¬Å“We behoren tot de toonaangevende bedrijven op het gebied van de totale inrichting en tentoonstellingen voor musea, science centers en bezoekerscentra. De afgelopen 47 jaar heeft Bruns al zeer veel projecten gerealiseerd in de wereld. Om een dergelijk prestigieus project in eigen land te mogen uitvoeren is natuurlijk ook voor Bruns fantastisch!à¢â‚¬

Over Hypsos
Hypsos is onderdeel van de Hypsos Group, een veelzijdige groep bedrijven, gespecialiseerd in 3D communicatie. De brandstore Heineken the City in Amsterdam, de Picasso tentoonstelling in Abu Dhabi en het paviljoen van Johnson & Johnson op de Olympische Spelen in Beijing zijn slechts een paar voorbeelden van de creativiteit en vakmanschap van Hypsos wereldwijd op het gebied van musea, tentoonstellingen, sciences centers en bezoekersattracties.

Over Bruns
Bruns is een bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling, engineering, productie en de realisatie van innovatieve mechanische of elektromechanische interactieve exhibits en van complete informatieve en educatieve tentoonstellingen, inclusief service en onderhoud, voor musea, Science centers, bezoekers- en informatiecentra, overheid en bedrijven.
De werkwijze van Bruns kenmerkt zich door een persoonlijke, klantgerichte en multidisciplinaire aanpak bij de ontwikkeling en realisatie van uw tentoonstellingen.
Bruns wil graag een partner zijn voor opdrachtgevers met kwalitatief hoogwaardige totaaloplossingen, zoals bij de referenties TwentseWelle - Enschede, Stedelijk Museum Kampen, Nationaal Visserijmuseum - Oostduinkerke - België, Cità© des sciences et de l‘˜industrie - Paris en Copernicus Science Centre Warschau Poland.

Voor meer informatie:
Hypsos, Ingrid Schat, T. 0346 357500, e-mail: [email protected]