(Persbericht) ROTTERDAM 20 oktober 2011 - Op 13 oktober heeft in Het Oogziekenhuis Rotterdam een flashmob plaatsgevonden. Om 11:45 precies zette de dirigent van Popkoor Puur Zang enzo, Arjen Heijboer, de eerste noten in van een speciale versie van ´I Can See Clearly Now‘˜ in de polikliniek op de eerste etage in Het Oogziekenhuis Rotterdam. Alle medewerkers en bezoekers van Het Oogziekenhuis Rotterdam waren zeer verrast door het optreden van het koor. De flashmob vond plaats in hetkader van World Sight Day om aandacht te vragen voor vermijdbare blindheid en slechtziendheid. Een registratie van de flashmob is te zien op You Tube http://www.youtube.com/watch?v=NpTjnvStUfM.

Noot voor de redactie

Voor beeldmateriaal op hoge resolutie en interviews met betrokkenen, kunt u contact opnemen met Maaike van Zuilen, 06 456 32 117, [email protected]

World Sight Day
World Sight Day is een jaarlijks terugkerende dag, georganiseerd door VISION 2020, een wereldwijd initiatief van o.a. de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), in samenwerking met diverse landelijke samenwerkingspartners. Tijdens deze dagworden wereldwijd diverse activiteiten georganiseerd om aandacht te geven aan vermijdbare blind- en slechtziendheid. Vision 2020 heeft zich tot doel gesteld vermijdbare blindheid en slechtziendheid uit te bannen voor het jaar 2020, omdat iedereen op aarde recht heeft op een goed gezichtsvermogen.

Het Oogzorgnetwerk
Het Oogzorgnetwerk is een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam om de oogheelkundige zorg in Nederland te verbeteren. Het Oogziekenhuis Rotterdam is, net als onder andere de Reinier de Graaf Groep in Delft/Voorburg en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, onderdeel van dit netwerk.
Meer informatie over het Oogzorgnetwerk kunt u vinden op de website:
www.oogzorgnetwerk.nl