(Persbericht) Ede, 2 december 2010 In 2014 wenst de overheid 80 procent van de facturen digitaal te ontvangen. ICreative maakt zich sterk om deze wens van de overheid te verwezenlijken. Het bedrijf dat al meer dan tien jaar oplossingen voor het digitaliseren van de facturenstroom aanbiedt, heeft de overheidvoorlopers Ministerie van LNV en UWV ook al geholpen om facturen digitaal te kunnen ontvangen. ICreative heeft 2 december duizenden kerstkaarten en kerst e-cards naar bedrijven verstuurd om leveranciers te enthousiasmeren, zo snel mogelijk van start te gaan met het versturen van digitale facturen.

Overeenkomst kerstkaart en factuur
Waar met de komst van de e-card de fysieke kerstkaart aan populariteit inlevert, geldt dit ook voor de papieren factuur. Onder de Engelse benaming e-invoice wint de digitale factuur steeds meer terrein. De digitale factuur ontlast het milieu en is goedkoper om te versturen. Met de juiste tools kan een ontvangende partij digitale facturen zonder manuele handelingen inlezen in de administratie. Dit zorgt voor een snellere en foutloze invoer.

Online presentatie
De overheid is begonnen om bij aanbestedingen van haar (nieuwe) leveranciers een UBL 2.0 factuur te eisen. Bedrijven die dit nog niet aankunnen, kunnen zich via www.icreative.nl/kerstkaart inschrijven voor een online presentatie (Webinar) om zich te informeren. De presentatie is op woensdag 15 december van 13.00 tot 14.00 uur live te volgen. De inschrijver volgt het Webinar vanaf zijn eigen werkplek, online. Deelnemers kunnen tijdens de presentatie hun vragen stellen aan de presentator en de panelleden. Door deze interactie komen de deelnemers alles te weten over hoe te voldoen aan de nieuwe facturatie eisen van de overheid als ook hoe te voldoen aan de eisen en wensen die het bedrijfsleven stelt aan eFacturatie.

Wensen overheid
De overheid zelf ontvangt jaarlijks 10 miljoen facturen en wil dat và³à³r eind 2014 minimaal 80% van alle facturen digitaal wordt aangeleverd. Overheidsorganisaties en bedrijven worden daarbij verplicht Digipoort te gebruiken om e-facturen te verzenden en te ontvangen. Digipoort is het 'elektronische postkantoor' van de overheid, dat beheerd wordt door de overheid organisatie Logius. Bedrijven die zijn aangesloten, leveren hun facturen voor de overheid elektronisch aan bij Digipoort. Digipoort controleert of de e-factuur betrouwbaar, leesbaar en verwerkbaar is. Tevens zorgt Digipoort ervoor dat de e-factuur snel bij de juiste overheidsorganisatie terechtkomt.

Niet alleen overheid
Digitaal factureren leeft niet alleen bij de overheid, maar ook bij het bedrijfsleven. Diverse klanten van ICreative zoals Van Gansewinkel, Start People, Stork en Centerparcs Europe worden door ICreative actief begeleidt om hun klanten en/of leveranciers te overtuigen over te stappen op eFacturatie. à¢â‚¬Å“Tijdens deze campagnes werken we met een telefoongids voor eFacturatie, ED Netwerkt. Binnen ED Netwerkt hebben we het eFacturatie profiel van vele bedrijven vastgelegd. Bedrijven kunnen dit gratis gebruiken om onderling afspraken te maken over de wijze waarop ze met elkaar facturen uitwisselen.à¢â‚¬ Aldus Martin van Esschoten, Sales Director van ICreative.

Over ICreative
ICreative is gespecialiseerd in Budget-to-Pay-oplossingen en ontwikkelde het ED (EasyDistribution) concept op basis van jarenlange ervaring op het gebied van digitale factuurverwerking. ICreative is actief in verschillende branches. Klanten zijn onder andere: AkzoNobel, Ballast Nedam, Ministerie van LNV en Universiteit Utrecht. ICreative levert marktleidende producten waaronder de Basware-suite en Kofax KTM, waarmee geïntegreerd wordt met verschillende ERP-omgevingen, zoals: Baan, Coda, Navision, Exact, Oracle en SAP. ICreative onderscheidt zich met haar additionele modules zoals oplossingen op het gebied van e-invoicing, declaraties, rapportages en budgetcontrole. Voor meer informatie: www.icreative.nl of www.easydistribution.nl.

Voor meer informatie over de actie: www.icreative.nl/kerstkaart

Voor meer informatie over de kerstcampagne, het Webinar en de diverse producten en diensten van ICreative kunt u contact opnemen met Kevin Verlangen:
ICreative bv
Oortlaan 2
6716 WD Ede
0318-493150
www.icreative.nl
[email protected]