PERSBERICHT

500% omzetgroei en meer banen
ICT sector Nederland groeit ondanks crisis hard door

ZEIST, 7 oktober 2009 - Met de ICT bedrijven in Midden-Nederland gaat het in crisistijd boven verwachting goed. Uit onderzoek van Stichting Skillcity Utrecht, een netwerkinitiatief van de gemeente Utrecht, is gebleken dat een top 20 van toonaangevende ICT bedrijven over de afgelopen vier jaren een totale omzetgroei realiseerde van ruim 500%. De totale omzet groeide van 14,1 naar 86,3 miljoen euro. Ook namen deze bedrijven veel nieuwe medewerkers in dienst, het aantal steeg van 163 naar 735.

Grote opdrachtgevers weg bij traditionele bedrijven
ICT beheerbedrijf Computication uit Zeist is met een omzetgroei van 933% à©à©n van de topaanvoerders van de lijst. à¢â‚¬à…“Natuurlijk raakt de crisis onze sector ook, maar de snelle groeiers hanteren een andere aanpak dan die van de gevestigde orde, wat in deze tijd door steeds meer opdrachtgevers wordt gewaardeerd. Jan Martijn Broekhof is mede eigenaar van Computication. à¢â‚¬à…“De snelle groeiers, gemiddeld niet ouder dan acht jaar, vallen op in de branche. Zo is Computication nu ook geselecteerd voor Deloitte Technology Fast 50 en de Sprout Challenger 50. Nog belangrijker is dat steeds grotere opdrachtgevers de weg naar Computication weten te vinden. Wij zitten nu in een aanbesteding voor een groot project en concurreren hierin met giganten als Getronics. Martijn van der Schaaf, de vennoot van Jan Martijn, vult hem aan: à¢â‚¬à…“We hebben gemerkt dat het bieden van harde garanties goed werkt, vooral nu. Garanties op het gebied van kosten; onze beheertarieven zijn gebaseerd op een fixed price die we voor drie jaar durven vast te leggen. Facturen voor meerwerk kennen we niet. Qua service garanderen we opdrachtgevers dat we het beheer zo goed uitvoeren, dat we begonnen zijn met het oplossen van ICT problemen voordat de opdrachtgever er weet van heeft. En mocht het dan toch nodig zijn dat een medewerker ons moet inschakelen, dan is een ´serviceaanvraag´ binnen een gegarandeerde tijd opgevolgd. We helpen onze klanten zo veel tijd en dus kosten te besparen.

Meer cijfers van Stichting Skillcity Utrecht
De cijfers die Skillcity publiceerde, zijn enigszins representatief voor heel Nederland. à¢â‚¬à…“De concentratie van ICT bedrijven is in Midden-Nederland het hoogst. Er kan dus met redelijkheid worden aangenomen dat het qua groei goed gaat met deze branche, voor ons en vele anderen goed nieuws, aldus Broekhof. Meer informatie en cijfers zijn te vinden op www.skillcity.nl.

Over Computication
Computication is gevestigd in Zeist. Het bedrijf biedt organisaties IT werkplekbeheer, serverbeheer en netwerkbeheer tegen een op voorhand gegarandeerd vast tarief. Bij Computication werken 20 medewerkers. Het bedrijf is in 2003 opgericht door Martijn van der Schaaf (30) en Jan Martijn Broekhof (31). Op 29 oktober 2009 wordt bekend welke plaats Computication in de Deloitte Technology Fast 50 weet te behalen. Op 17 december 2009 maakt businessblad Sprout bekend hoe Computication het in de Sprout Challenger 50 heeft gedaan. Vanaf 15 oktober a.s. staat het Challenger profiel van Computication op www.sprout.nl

Noot voor de redactie
Meer informatie over Computication vindt u op www.computication.nl. Voor meer informatie over Jan Martijn Broekhof en Martijn van der Schaaf en de deelname van Computication aan Deloitte Technology Fast 50 en Sprout Challenger 50 neemt u contact op met Hyperz PR, via [email protected] of bel 0345-505845/06-20032389.

Website: http://www.computication.nl