PERSBERICHT

Rosmalen / Emmeloord, 11-04-2008

IKschrijf.nu haalt drempels weg voor schrijvers

Vanaf 1 mei 2008 kunnen schrijvers hun boek laten uitgeven via IKschrijf.nu. Zonder hoge kosten en zonder risico’s. Deze unieke kans ontstaat dankzij een exclusieve samenwerking tussen IKschrijf.nu en deboekhandel.nl.

Nederland is een land vol schrijvers. Helaas weet slechts het topje van de ijsberg de weg naar de boekhandel te vinden. Veel manuscripten blijven bij de schrijver of de uitgeverij op de plank liggen. Bij het uitgeven van een boek komt nogal wat kijken. Qua organisatie, maar ook zeker qua kosten. Boeken worden meestal gedrukt in hogere oplages, om de kosten per stuk laag te houden. Maar een hoge voorraad betekent ook een hoog risico. Het is immers niet zeker of het manuscript wel zal aanslaan bij een groot lezerspubliek. IKschrijf.nu haalt deze drempels weg. Een woordvoerder noemt IKschrijf.nu ‘de snelste weg van een boek naar de boekhandel.’

Vanaf 1 mei 2008 kunnen schrijvers hun manuscript laten uitgeven via IKschrijf.nu. Of het nu gaat om een verzameling gedichten of recepten, een jubileumgeschenk, een ontroerende roman of een spannende thriller; de mogelijkheden zijn onbeperkt. Het document kan via de website worden aangeleverd. Eveneens verstrekt de schrijver een beknopte weergave van de inhoud van het boek, alsmede fotomateriaal voor het binnenwerk, de cover en de achterzijde. IKschrijf.nu verzorgt tegen geringe kosten de gehele opmaak van het boek, inclusief omslag en inhoudsopgave.

Na enkele werkdagen ontvangt de auteur een proef ter correctie en goedkeuring. Na akkoord plaatst IKschrijf.nu het boek op deboekhandel.nl, waar het exclusief verkrijgbaar zal zijn. Op deze website wordt eveneens een portret van de schrijver getoond, in woord en beeld. Deboekhandel.nl besteedt extra aandacht aan de laatst verschenen boeken.

De lezer of geïnteresseerde bestelt en betaalt het boek via deboekhandel.nl. Het unieke is, dat het boek hierna pas geproduceerd wordt. Dit betekent dat de schrijver geen enkel financieel risico loopt. Sterker nog, de schrijver ontvangt per verkocht exemplaar een vooraf vastgesteld bedrag aan royalty’s.

Kijk voor meer informatie op www.ikschrijf.nu.

[Einde bericht]

Noot voor de redactie

Voor meer informatie en / of fotomateriaal verwijzen wij u naar de website www.ikschrijf.nu.

Tevens kunt u contact opnemen met onze persvoorlichter:

René Roza

Telefoon: 0900 266 5749

E-mail: [email protected]