De grootste Nederlandse autoinkoop website ikwilvanmijnautoaf.nl heeft er voor gekozen instructievideo‘˜s te produceren. Na een kort onderzoek naar de toepassing van social media binnen het bedrijfsconcept is er onder andere gekozen voor het medium video als communicatiemiddel.

Ikwilvanmijnautoaf.nl bestaat sinds 2007 en is gevestigd in Oost Nederland. Vanuit deze vestiging wordt er dagelijks bemiddeld in de verkoop van tientallen auto‘˜s. Met een team van ruim 30 medewerkers en 1.500 aangesloten autobedrijven werden vorig jaar meer dan 100.000 auto‘˜s getaxeerd.

à¢â‚¬Å“Na een brainstormsessie en een onderzoek naar social media hebben we besloten video in te zetten ,à¢â‚¬ aldus Vincent Stevens, een van de oprichters van de autoinkoop site. à¢â‚¬Å“We hadden al eens geëxperimenteerd met het gebruiken van video‘˜s en hebben na dit onderzoek besloten zelf enkele video‘˜s te produceren. We hebben daarvoor een casting dag georganiseerd en een van onze eigen medewerkers bleek er een talent voor te hebben. Het team van regisseur Ebo Fraterman heeft ons hierbij uitstekend geholpen.à¢â‚¬

à¢â‚¬Å“Op de dag dat de video‘˜s geschoten zijn was iedereen nog wel een beetje onwennig,à¢â‚¬ aldus Stevens. à¢â‚¬Å“Hoe verder we waren die dag, hoe beter het ging. De acteur Alain, die normaal werkzaam is als autoverkoper binnen het verkoop team van ikwilvanmijnautoaf.nl, voelde zich steeds meer ontspannen. Het resultaat mag er dan ook zijn.à¢â‚¬

Binnenkort zullen ook de andere versies online komen. Ook zijn er voor de partnersite www.verkopenauto.nl enkele video‘˜s geschoten met actrice Karin, welke de komende weken op die website zullen verschijnen.

Ikwilvanmijnautoaf.nl heeft gekozen voor de instructievideo omdat op die manier op een eenvoudige wijze duidelijk gemaakt kan worden hoe de verschillende facetten van de website functioneren. In korte duidelijke taal, ondersteund met afbeeldingen, kan duidelijk gemaakt worden hoe het verkoopproces via deze website in zijn werk gaat.

U kunt het resultaat bekijken op de website www.ikwilvanmijnautoaf.nl.