De autoinkoop website ikwilvanmijnautoaf.nl ziet de laatste maand een enorme toename in het aantal door particulieren aangeboden gebruikte Saab modellen. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is het aantal Saab‘˜s dat te koop werd aangeboden op de website zelfs met 400% gestegen.

Het merk Saab kent een flink aantal trouwe aanhangers. De toekomst van dit Zweedse merk, dat al sinds 1937 bestaat, is alles behalve zeker. Het lukt eigenaar General Motors maar niet om een geschikte partij te vinden die het merk wil overnemen. Als er nu niet snel iets gebeurt zal het merk een stille dood sterven.

Saab Support Convoy
Op 17 januari jl hebben de echte liefhebbers een Saab Support Convoy georganiseerd. Een rit met 585 oude en nieuwe Saab‘˜s met als eindpunt het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg. De vraag is of deze aktie over is gekomen bij de directie van General Motors. Naast deze trouwe aanhangers zijn er echter ook mensen die nu van hun Saab af willen.

Saab verkopen
De autoinkoopwebsite ikwilvanmijnautoaf.nl ontvangt nu dagelijks meer dan tien verkoopverzoeken voor de verschillende Saab modellen, terwijl dit er een jaar geleden nog maar 2 tot 3 per dag waren. De belangstelling voor het verkopen van de Saab‘˜s is zelfs zo erg gegroeid dat er een speciale website voor open is gesteld ikwilvanmijnSAABaf.nl.

Autoinkoop
Aan het woord ikwilvanmijnautoaf.nl oprichter Vincent Stevens: à¢â‚¬Å“We merken dat veel mensen de onduidelijkheid over de toekomst van het merk aangrijpen om de auto versneld te verkopen. Onzekerheid over de toekomstige beschikbaarheid van onderdelen en de gevolgen voor de restwaarde doen veel mensen besluiten nu hun auto te verkopen.à¢â‚¬

Veel vraag naar gebruikte auto‘˜s
Met de belangstelling voor deze gebruikte auto‘˜s zit volgens de heer Stevens wel goed: à¢â‚¬Å“Ook voor deze auto‘˜s hebben wij snel een professionele koper. De kopers op de website, die altijd erkende autobedrijven zijn, kijken met wat minder emotie naar de ontwikkelingen rond dit merkà¢â‚¬. Voor de meeste Saab‘˜s wordt dan ook binnen 48 uur een koper gevonden.

Voor deze en meer artikelen kijk je op de auto verkopen tips website AutoVerkopenTips.nl.