PERSBERICHT
IMPRESSIES - CAPPADOCIE
De eerste expositie van 2009 bij Galerie/IJssalon NELIS in Weesp, is een solo expositie met het laatste werk van Maàƒ‘ž« Ver Eecke, à¢â‚¬à…“IMPRESSIES CAPPADOCIà‹.
De expositie begint 11 februari 2009 en duurt tot en met 3 april 2009.

Inspiratie voor deze tentoonstelling heeft Maï opgedaan tijdens haar reizen naar Cappadocië in 2007 en 2008, waar zij verbleef in het CultuurHuis Babayan, in Ibrahim Passa - Turkije.
Het landschap, de vele ondergrondse kerken en steden, en de prachtige rotsformaties vormen het uitgangspunt voor deze expositie.

Maàƒ‘ž« Ver Eecke schildert met acryl in combinatie met andere materialen. Haar werk is kleurrijk en expressief. Via de verf laat zij de huid van het doek spreken, geaccentueerd door de structuren van de materialen.
In haar schilderijen wordt de werkelijkheid los gelaten. De aandacht ligt vooral op het spel van kleur en licht, lijn en vorm, met af en toe een figuratief element. Met deze abstractie probeert ze de essentie van wat ze wil laten zien over te brengen op de kijker.

Een bijzondere aanvulling op de schilderijen zijn de 6 kunstwerkjes (21 x 35 cm), die ter plaatse gemaakt zijn met vergruisde stenen, gevonden in de omgeving van IbrahimPassa.
Zij geven dan ook de echte kleuren van Cappadocië weer.

Met haar werk hoopt ze de toeschouwer te intrigeren, te verwonderen, blij te maken. Hopelijk ontstaat er een beeldgesprek tussen de bezoeker en haar werk.

Ter ondersteuning van deze expositie is een fotoboekje uitgegeven, die de sfeer weergeeft van het indrukwekkende en boeiende Cappadocië en de totale serie schilderijen.
Het boekje is te bestellen via : [email protected]

Graag tot ziens bij Galerie/IJssalon NELIS, u kunt de expositie bezoeken elke dag van 10.00 tot 18.00 uur.

_________________________________________________________________________________
Noot voor redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie over de tentoonstelling kunt u contact opnemen met de heer J.W. Bennink
Van Galerie/IJssalon Nelis Weesp of Maï Ver Eecke. Email adres [email protected] Tel 06.53331506.