(Persbericht) Persbericht

Imtech Security Solutions presenteert nieuwe technologische woon-zorgoplossing
CareManagement: verhoogt zelfredzaamheid, verlaagt werkdruk

Het aantal mensen in onze samenleving dat zorg nodig heeft, neemt de komende jaren sterk toe. Tegelijkertijd staan de zorgbudgetten onder druk. Al met al geen gemakkelijke opgave voor zorgmanagers. Imtech Security Solutions biedt uitkomst met de lancering van CareManagement, een nieuwe integrale technologische woon-zorgoplossing.

Mensen en middelen efficiënter inzetten. Dat is het uitgangspunt van CareManagement. Met deze integrale oplossing voor woon-zorgtechnologie zijn processen te automatiseren en systemen centraal te beheren. Hierdoor stijgt de kwaliteit van leven van bewoners in zorginstellingen en daalt het aantal beheertaken voor verzorgend personeel.

Veiligheid, comfort, communicatie, informatie
Bewoners willen zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven houden, zich zelfstandig kunnen verplaatsen en contact onderhouden met hun omgeving. Tegelijkertijd verlangen zij een veilige leefruimte en een adequaat alarmeringssysteem voor als er iets mis gaat. CareManagement helpt dit te realiseren.
Vanuit à©à©n centraal managementsysteem zijn de niveaus van veiligheid, comfort, communicatie en informatievoorziening te beheren. Het hart van CareManagement is een multimedia scherm op de kamer van de bewoner. Hierop komen alle functionaliteiten van CareManagement samen. Vanaf dit scherm kan de bewoner deuren openen, de verwarming regelen en de verlichting schakelen in zijn appartement. Zorgmedewerkers kunnen via het scherm het zorgdossier van de bewoner opvragen en aanvullen.

Totaaloplossing
Dankzij lokalisatie-, identificatie- en observatieoplossingen binnen CareManagement hebben medewerkers sneller inzicht in de situatie en in veranderende zorgbehoeftes van bewoners. Bijvoorbeeld wanneer een bewoner gaat dwalen of als er juist geen beweging meer wordt waargenomen. De zorgverlener onderneemt de juiste actie en de oproep wordt geregistreerd in het dossier. CareManagement kan direct andere systemen aansturen zodat de verlichting gaat branden, de buitendeur ontsloten wordt of onmiddellijk alle huishoudelijke apparatuur wordt uitgezet. Met CareManagement kunnen zorgverleners zich weer concentreren op hun primaire zorgtaken.

Imtech Security Solutions
Imtech Security Solutions biedt integrale concepten aan die zich uitstrekken over security, access, safety en ICT. Dit maakt Imtech Security Solutions tot hà©t aanspreekpunt voor integrale oplossingen in de toegangs- en beveiligingstechnologie.
Imtech Security Solutions beschikt over specialisten die op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen, over projectmanagers met een lange staat van dienst à©n over de professionals die voor een perfecte installatie zorgen. Bovendien heeft Imtech een serviceorganisatie die door het hele land 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat staat. Imtech Security Solutions maakt deel uit van Imtech, een Europese technische dienstverlener voor advies, ontwerp, realisatie, onderhoud en beheer.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frank Koppers, via telefoon 06 20003091 via [email protected] of via www.imtech.nl/security.