Recent onderzoek van het V&VN, LEVV en het NIVEL heeft aangetoond dat verpleegkundigen en verzorgenden belang hechten aan loopbaanmogelijkheden. Voor ruim een derde is een gebrek aan loopbaanmogelijkheden zelfs een doorslaggevende reden om ontslag te nemen. Helaas is het zo dat slechts een beperkt aantal grote (academische) ziekenhuizen beschikt over loopbaanbureaus. Bij de kleinere ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen ontbreken deze faciliteiten vaak in zijn geheel.

Wieteke van Heun - de Roos speelt op deze situatie in. Ze is gecertificeerd loopbaanbegeleider, van huis uit verpleegkundige en werkzaam geweest in ziekenhuizen, thuis- en arbozorg. Met De Roos Loopbaanadvies coacht zij mensen in het vinden van een baan die daadwerkelijk bij hen past. Want zelf initiatief ontplooien om te 'switchen' is een grote stap. Veel mensen durven gewoonweg niet op zoek te gaan naar een andere baan. Om allerlei redenen. Men dénkt te oud te zijn of niets anders te kunnen. Ook zijn er mensen met een burnout of lichamelijke klachten. Werken in de huidige functie is niet meer mogelijk. Voor hen valt het niet mee 'zomaar' ergens anders aan de slag te gaan. Het 'oude' los te laten en een nieuwe start te maken. Juist voor deze groep is het belangrijk te praten met en begeleid te worden door iemand met een medische achtergrond, iemand die de wereld van de zorg kent. Eén woord is dan immers al genoeg.
 
De coaching van De Roos Loopbaanadvies kan zowel op persoonlijke wijze als via onlinegesprekken; intensief en effectief. In slechts vijf gesprekken weten wie men is, wat men wil en er achter komen welke baan, wel of niet in de gezondheidszorg, perfect past. Het is écht mogelijk. Wie voor De Roos Loopbaanadvies kiest, laat zijn of haar loopbaan weer bloeien!