(Persbericht) In Peru wonen miljoenen indianen die nog steeds traditioneel leven. Hun inkomsten zijn bijna volledig gerelateerd aan de alpaca. De kuddes voorzien hen van wol, waarvan textiel geweven wordt. Poncho‘˜s, doeken, mutsen en sjaals zijn de meest voorkomende producten.

Zowel mannen als vrouwen weven sjaals. Iedere stam heeft zijn eigen unieke weefpatroon. Zo herkent men waar iemand vandaan komt. De patronen zijn vaak geënt op de omgeving waarin men leeft. Zo komen allerlei soorten vogels en beesten (natuurlijk ook de alpaca) als afbeelding terug in de sjaals.

De voorliefde voor felle kleuren wordt afgewisseld met ongeverfde sjaals. De kleuren worden op basis van natuurlijke grondstoffen bereid. De ongeverfde sjaals ontlenen hun motief aan het separeren van de verschillende kleuren wol van de alpaca. Alpacawol komt voor in allerlei schakeringen wit, bruin, grijs en zwart.

Counting Flowers heeft een nieuwe leverancier gevonden, waardoor alpaca sjaals direct van de hooglandindianen worden afgenomen. Zo vinden de producten van onder andere: herder Leandro, de familie Puma Cruz en de weefgroep in Lares hun weg naar de website van Counting Flowers.

Voor meer informatie: www.countingflowers.nl