Frisomat, internationaal actief in de industriebouw, introduceert een gloednieuwe en dynamische bedrijfsfilm. Gebruikmakend van de nieuwste filmtechnieken wordt het levensproces van een staalconstructie minutieus verteld, van ontwerp tot montage. Bieke Ilegems en Bart Van Avermaet, beiden bekende televisiegezichten, zijn de acteurs van dienst.

Frisomat wil met de nieuwe bedrijfsfilm aantonen dat de term à¢â‚¬Å“innovatieà¢â‚¬ geen loos begrip is. De bedrijfsfilm moet het imago en de naambekendheid van Frisomat versterken.

Hoogtechnologisch filmproces
Om een constante kwaliteit te garanderen is de bedrijfsfilm integraal opgenomen in High Definition (HD). Het verkoopproces is gefilmd met behulp van een Green Key op RED camera (4096 x 2304 pixels), tegenwoordig de best mogelijke filmkwaliteit. De beelden zijn zo zuiver dat een stilstaand beeld nog steeds haarscherp is. De muziek is speciaal gecomponeerd op de beelden voor Frisomat.

Een combinatie van 3D en live-action
De opkomst van 3D-animatie heeft een revolutie teweeggebracht in de filmwereld. Opeens werd het mogelijk om praktisch alles te visualiseren. Frisomat maakt gretig gebruik van de 3D-technologie om de bedrijfsfilm dynamisch en modern, maar vooral kwaliteitsvol te maken. De live-action beelden zijn steeds gefilmd op locatie: op een werf in Wallonië of in de 35.000 m² grote productieruimte in Wijnegem.

Verkoopproces als paradepaardje
Het verkoopproces mag terecht gelden als een technisch hoogstandje. 9 verschillende verkoopsfases zijn in à©à©n lang shot opgenomen met behulp van een Green Key (ook bekend als Chroma Key). De acteurs staan voor een groene achtergrond die achteraf met behulp van computertechnieken transparant wordt gemaakt. De transparante achtergrond wordt achteraf ingevuld met beelden naar keuze. Deze techniek wordt veelvuldig gebruikt bij het weerbericht en in de filmwereld. In de bedrijfsfilm van Frisomat vullen beelden gerelateerd aan het verkoopproces de achtergrond in.

Bekende gezichten
Frisomat doet een beroep op acteurs met veel ervaring in de televisiewereld: Bieke Ilegems (bekend van Louis Louise) en Bart Van Avermaet (Waldek uit Thuis).

U vindt de bedrijfsfilm op de Frisomat-website.