Infinitas learning, de voormalige educatieve tak van uitgeverij Wolters Kluwer, heeft het beheer van haar Europese EMC Documentum omgeving gegund aan ECM en BI specialist VLC.

Binnen Infinitas learning is de afgelopen drie jaar hard gewerkt aan het neerzetten van een Enterprise Content Management oplossing voor het ondersteunen van de primaire processen. Deze oplossing is inmiddels uitgerold naar Engeland (Nelson & Thornes) en Nederland (Noordhoff Uitgevers) en wordt momenteel uitgerold naar Duitsland (Bildungsverlag EINS) en Zweden (Liber). Ook de Belgische tak zou op termijn gebruik kunnen gaan maken van de mogelijkheden die de oplossing biedt.
“De keuze voor VLC was uiteindelijk een keuze voor een gespecialiseerde partij die dicht op onze eigen organisatie kan opereren, inclusief de flexibiliteit die daarmee samengaat”, aldus Jos Wilschut, CTO van Infinitas learning.
Stef Lagomatis, directeur bij VLC onderschrijft de argumenten van deze keuze. “ECM biedt ondersteuning voor informatieprocessen en de bijbehorende besluitvorming. Omdat het niet altijd om gestructureerde en lineaire processen gaat, is het belangrijk de eindgebruiker nauw te betrekken. Dan is het noodzakelijk om dicht bij de klant te zitten.”
Het contract tussen Infinitas learning en VLC kent een aantal evaluatiemomenten. Doelstelling van beide partijen is er een langdurige relatie van te maken, waarbij Infinitas learning met name gebruik wil maken van de additionele meerwaarde die VLC met haar specialistische kennis op het gebied van Enterprise Content Management kan bieden.
Over VLC (www.vlc.nl)
VLC is als ICT dienstverlener gespecialiseerd in Content Management en Business Intelligence. In de visie van VLC zullen die twee vakgebieden naar elkaar toegroeien, om onder de noemer Enterprise Information Management integrale informatieoplossingen te kunnen bieden. VLC is opgericht in 1996, en heeft in haar bestaan een track record van succesvolle dienstverlening opgebouwd voor de bovenkant van de markt, zowel bedrijfsleven als overheid. VLC hanteert een zeer professionele werkwijze en projectaanpak, en combineert die met een specialistische benadering van de ICT vakgebieden content management en business intelligence. Ook de organisatiestructuur van VLC is gericht op het kunnen bieden van persoonlijke, professionele en specialistische dienstverlening van hoog niveau.
Over Infinitas learning (www.infinitaslearning.com)
Infinitas learning is de nieuwe naam voor de groep multimedia educatieve uitgevers die voorheen vielen onder de educatieve tak van uitgeefconcern Wolters Kluwer. Infinitas learning is één van de vooraanstaande partijen binnen Europa op het gebied van innovatieve en creatieve onderwijs- en leermiddelen. Infinitas Learning opereert met 1500 medewerkers in 7 landen in Europa.