PERSBERICHT

Betreft: Informatiemiddag à¢â‚¬Å“Epilepsie, wat als medicijnen niet werken?à¢â‚¬

Op zaterdag 6 maart 2010 organiseert de Epilepsie Vereniging Nederland (EVN) in Venlo een ´Epilepsiemiddag‘˜ voor mensen met epilepsie, ouders en partners van mensen met epilepsie en voor iedereen die geïnteresseerd is in epilepsie.
Zaal open 12.30, aanvang 13.00 tot circa 16.30 uur
Ongeveer 1 op de 150 mensen in Nederland heeft epilepsie, veel van deze mensen 75%- worden aanvalsvrij dankzij de sterk verbeterde medische behandelmethoden. Inzicht in de behandeling met medicijnen, ook de mogelijkheid van een operatie, een Nervus Vagus Stimulator, of het Ketogeen dieet kan voor de betrokkenen en voor de naaste omgeving veel helderheid verschaffen.
Aan het begin van de middag geeft de heer A. Colon, neuroloog Kempenhaeghe, locatie Heeze een lezing over epilepsie, medicijnen, therapieresistentie en epilepsiechirurgie.
´Wat is therapieresistent?‘˜ - ´Wat zijn de gevolgen?‘˜ en ´Wat kun je er aan doen?‘˜
Tevens een korte lezing over Nervus Vagus Stimulatie, door: mevrouw L. Leenen, epilepsieverpleegkundige, Kempenhaeghe, locatie Hans Berger Kliniek.
Ook een korte lezing over Ketogeen dieet, door: Mevrouw M.Ruijter, ervaringsdeskundige en medewerkster bij de landelijke werkgroep Epilepsieplus.

Daarna is er keuze uit vier workshops, te weten: Therapie resistent, Epilepsiechirurgie, Nervus Vagus Stimulatie en Ketogeen Dieet.

De middag is bestemd voor mensen met epilepsie, partners, ouders van kinderen met epilepsie, familie en vrienden, maar ook voor artsen, verpleegkundigen, leerkrachten, begeleiders en andere belangstellenden. Wilt u een introducà© meenemen dan is dat uiteraard mogelijk. We hopen u een leerzame middag te bieden waarin u inzicht krijgt in de epilepsie en de behandel mogelijkheden.

Informatiemarkt Tijdens de inloop, de pauzes en de workshops kunt u de informatiemarkt bezoeken. Hier vindt u documentatie en (ervarings)deskundigheid van o.a. Epilepsie Vereniging Nederland en de landelijke werkgroepen. De toegang is gratis.

Informatie en/of aanmelden:
Henk Marell, tel. 043 408 2704, e-mail [email protected]
Lilian Bongers, tel 040 286 1087 e-mail [email protected]

Met vriendelijke groet,

Henk Marell, regio coà¶rdinator Limburg gewest Zuidoost