(Persbericht) Vandaag start adviesbureau De Breed & Partners een landelijke campagne om ondernemers bewust te maken van de voordelen van de Innovatiebox. De Innovatiebox is een fiscale regeling met als doel innovatieve ontwikkelingen binnen Nederland te stimuleren. Ondernemers betalen slechts 5% - in plaats van 25% - vennootschapsbelasting over de winst die in aanmerking komt voor de Innovatiebox. De wetgeving rondom de Innovatiebox is complex en is voor veel ondernemers nog onvoldoende bekend. Innovatieve Nederlandse bedrijven lopen daardoor significante belastingvoordelen mis. Op een speciaal ingerichte Innovatiebox website (www.innovatieboxtest.nl) kunnen ondernemers in 3 stappen zien of hun onderneming in aanmerking komt voor de Innovatiebox. Binnen de campagne adviseert De Breed & Partners ondernemers op basis van no cure - no pay.

Complexe wetgeving remt populariteit Innovatiebox

De Innovatiebox is in 2007 geïntroduceerd en is met een jaarlijkse beschikbaarheid van € 625 miljoen - à©à©n van de grootste stimuleringsregelingen voor innovatieve bedrijven in Nederland. Door het recente en complexe karakter van de fiscale regeling is de Innovatiebox nog te weinig bekend bij Nederlandse bedrijven. Daarbij komt ook dat de wetgeving rondom de Innovatiebox nog frequent wordt aangepast. In het belastingplan 2011 zijn nieuwe maatregelen opgenomen om de Innovatiebox nog aantrekkelijker te maken voor ondernemers. Optimaal gebruikmaken van de Innovatiebox vergt deskundige fiscale en technologische kennis. De Breed & Partners werkt binnen de campagne daarom nauw samen met advocatenkantoor Baker & McKenzie. Dit kantoor biedt een geïntegreerde fiscale en juridische dienstverlening en heeft al vele cliënten geadviseerd op dit gebied.

Campagne zet in op voordelen Innovatiebox

Met een landelijke campagne wil De Breed & Partners de Innovatiebox nog meer onder de aandacht brengen. Innovatieve bedrijven worden geattendeerd op de voorwaarden en de voordelen van de Innovatiebox. Middels een eenvoudige test op een speciaal ingerichte website kunnen ondernemers snel herleiden of hun bedrijf in aanmerking komt voor de fiscale voordelen die de Innovatiebox biedt. Bij geschiktheid kan De Breed & Partners de gehele aanvraag voor een onderneming verzorgen. Met de exclusieve samenwerking met Baker & McKenzie biedt De Breed & Partners topadvies aan op fiscaal en technisch gebied. De besparingen die worden behaald met de Innovatiebox zijn vrij besteedbaar. Zo kunnen innovatieve ondernemingen zonder forse financiële investeringen hun groeiplannen realiseren en hun trendsettende positie binnen hun branche verstevigen, omdat een goede toepassing van de Innovatiebox tot aanzienlijke cashflow voordelen leidt. Zie voor meer informatie de website www.innovatieboxtest.nl.

Over De Breed & Partners

De Breed & Partners B.V. is sinds 1981 actief in het ondersteunen van bedrijven die technologisch voorop lopen in Nederland. Wij nemen werk uit handen en zijn voor ondernemers een kennisbron en sparringpartner inzake financiële en personele vraagstukken. Onze diensten zijn toegesneden op het bieden van meerwaarde voor zowel grote als kleine bedrijven.

Over Baker & McKenzie

Baker & McKenzie is sinds 1945 gevestigd in Amsterdam. De meer dan 200 juristen, fiscalisten en notarissen bieden vanuit ons kantoor aan de Zuidas een ongeëvenaarde en geïntegreerde dienstverlening op wereldniveau. Mà©t oog voor de behoeften en unieke details van onze cliënten. Baker & McKenzie is met 69 kantoren in 41 landen hà©t advocatenkantoor met de meeste ervaring in juridische en fiscale dienstverlening.