Factuurcongres in Eindhoven decor uitreiking in vijf categorieën

Tijdens het komende Factuurcongres op 11 mei 2010 wordt de Gouden Facturen-competitie voor de derde maal gehouden. Tijdens het grootste evenement over e-factureren en factuurautomatisering in de Benelux worden de beste en meest innovatieve praktijkvoorbeelden met een Gouden Factuur beloond.

De vaandeldragers op het gebied van elektronisch factureren en factuurautomatisering verdienen een beloning voor hun inspanningen en praktijkervaringen. Voor dat doel zijn de ´Gouden Facturen‘˜ in het leven geroepen.

De inschrijving voor dit jaar is vanaf 28 januari geopend. Organisaties kunnen via de website van het Factuurcongres het document ´Alles over de Gouden Facturen‘˜ downloaden en zich met het inschrijfformulier eenvoudig inschrijven. Vanaf 10 februari kan er door belangstellenden online gestemd worden op de kandidaten. De uitgebrachte stemmen bepalen samen met het oordeel van de jury welke organisaties er per categorie worden genomineerd.

De uitreiking van de Gouden Facturen in vijf categorieën is een van de hoogtepunten op het Factuurcongres. Vijfentwintig kandidaten namen vorig jaar deel aan de Gouden Facturen. De negen genomineerde organisaties presenteerden hun praktijkcases in de volle Philips Hall, waarna de vakkundige jury AFAS (B2B factuurautomatisering), FactuurSturen (B2C e-factureren) en Rotaform (B2B e-factureren) met een Gouden Factuur beloonde. AFAS mocht bovendien de Publieksprijs in ontvangst nemen. Naar aanleiding van de marktontwikkeling het afgelopen jaar is voor 2010 de categorie ´Online Factureren‘˜ aan de competitie toegevoegd.

Factuurcongres
Op het Factuurcongres 2010 biedt zicht op de stand van zaken rond e-factureren en is kosteloos te bezoeken door de doelgroep. Het Factuurcongres realiseert waarde voor bezoekers en standhouders uit Nederland en België. Geïnteresseerden kunnen concrete kennis en informatie vergaren bij aanbieders van diensten op de informatiemarkt en tijdens subsessies. Bovendien wordt ook dit jaar de Factuurmonitor gepresenteerd. Dit document biedt statistische en praktische analyses voor en over het (toekomstige) gebruik van e-facturen.

De Gouden Facturen maken onderdeel uit van een pakket aan drempelverlagende impulsen van Factuurwijzer.nl waaronder de marktanalyserende Factuurmonitor en het Factuurkompas, een gedetailleerd overzicht van aanbieders. Ook Platform ELFA en Europese evenknie EEI Platform zijn opgezet door Factuurwijzer.