(Persbericht) Integratie Louvre Hotels en Golden Tulip: Louvre Hotels Group
Achtste hotelketen wereldwijd na fusie

Amersfoort, 3 mei 2011 Vanaf heden bundelen Golden Tulip Hospitality Group en Louvre Hotels definitief hun krachten. De nieuwe organisatie, Louvre Hotels Group wordt de op een na grootste hotelketen in Europa en de achtste wereldwijd. Louvre Hotels Group telt nu meer dan 1.000 hotels, variërend van een tot vijf sterren, zeven verschillende merken, in 40 landen.

Ambitieuze plannen
De strategie van Louvre Hotels Group is gericht op groei. In 2011 wil de internationale hotelketen 80 hotels openen, met name in Europa en Azië. Doelstelling is om de komende vijf jaar gemiddeld zo‘˜n 100 hotels per jaar aan de portfolio toe te voegen. Een sterke focus ligt daarbij op de belangrijke groeimarkten waar Golden Tulip reeds vertegenwoordigd is zoals Brazilië, Noord Afrika en Azië. Sinds januari van dit jaar heeft Louvre Hotels Group wereldwijd reeds 20 hotels geopend.

Om de ambitieuze plannen te bewerkstelligen heeft Louvre Hotels Group, met het hoofdkantoor in Parijs, onder andere flink geïnvesteerd in de verschillende merken en is het management team versterkt.

Ook het aantal hotels in de Benelux, met het hoofdkantoor in Amersfoort, groeit. In 2010 werden onder andere hotels in Raalte (Tulip Inn), Kerkrade (Golden Tulip) en Amsterdam (Tulip Inn) aan de portfolio toegevoegd. Onlangs kwam daar Golden Tulip Brussel Airport bij en binnenkort start de bouw van het nieuwe Tulip Inn op Eindhoven Airport. De verwachting is dat er dit jaar zo‘˜n vijf nieuwe hotels worden toegevoegd.

Over Louvre Hotels Group
Louvre Hotels Group wordt geleid door de Fransman Pierre Frederic Roulot en voert zeven verschillende merken, uiteenlopend van een tot vijf sterren: Premier Classe, Campanile, Kyriad, Kyriad Prestige, TuIip Inn, Golden Tulip en Royal Tulip. De totale portfolio bestaat uit zo‘˜n 1.100 hotels met een totaal van 83.000 kamers.
In de Benelux wordt Louvre Hotels Group vertegenwoordigd door vier merken: Premier Classe (twee hotels), Campanile (22 hotels), Tulip Inn (21 hotels) en Golden Tulip (31 hotels).
Zie voor meer informatie www.goldentulip.com of www.louvre-hotels.com.