(Persbericht) November 2011 - Mobotix, leverancier van hoge resolutie netwerkgebaseerde videobeveiligingssystemen, levert steeds vaker oplossingen voor voetbalstadions. Zowel bij nationale wedstrijden, als de Champions League, de UEFA-cup, de Europacup of de Wereldbeker, slaat bij veel voetballiefhebbers het hart op hol. Om de veiligheid te garanderen, ook als mensen uitgelaten zijn en emoties oplaaien, gebruiken steeds meer internationale voetbalstadions intelligente systemen voor videobewaking. Deze systemen zijn inmiddels onmisbaar om de situatie betrouwbaar te kunnen evalueren en een doelgerichte coà¶rdinatie van de interventie door veiligheid- en hulpdiensten te garanderen.

Kaiserslautern, Qatar, Parijs en Donetsk
Op internationaal niveau staat het onderwerp 'veiligheid in voetbalstadions' centraal in steeds meer debatten. In 2006, tijdens het Wereldkampioenschap voetbal in Duitsland, was het Fritz-Walter-Stadion van Kaiserslautern al uitgerust met à©à©n van de modernste beveiligingssystemen. 77 camera‘˜s van Mobotix waakten in dit stadion over de veiligheid van alle bezoekers. Vier van de stadions in Qatar voor het Wereldkampioenschap in 2022, worden uitgerust met bijna 600 Mobotix IP-camera‘˜s. In het à¢â‚¬Å“Parc des Princesà¢â‚¬ in Parijs, een stadion dat vooral gebruikt wordt door de Parijse club Paris-Saint-Germain, verhogen eveneens Mobotix-camera‘˜s de veiligheid. Tenslotte vertrouwt de exploitant van het stadion Donbass Arena van Donetsk in de Oekraïne, waar wedstrijden voor de Europacup voetbal 2012 worden gespeeld, ook op de hoge resolutie netwerkgebaseerde videotechnologie van Mobotix. 560 camera‘˜s gaan daar waken over de veiligheid tijdens drie wedstrijden van de voorrondes, de kwartfinale en de halve finale. à¢â‚¬Å“Wij willen dat onze bezoekers zich hier veilig voelen en hun verblijf op prijs stellen. Daarom kiezen wij voor geavanceerde beveiligingstechniek,à¢â‚¬ legt Olexandr Atamanenko, directeur van dit stadion, uit.

1:0 voor Mobotix
Het Mobotix-systeem onderscheidt zich met een gedecentraliseerde opslagoplossing, waarbij de verwerking van alle beelden en de detectie van gebeurtenissen direct in de camera‘˜s gebeurt. Daardoor wordt er maar weinig gebruik gemaakt van de netwerkcapaciteit en kunnen er meer handelingen gelijktijdig gebeuren: live videotransmissie, opname en opsporing van gebeurtenissen. De besturingssoftware van Mobotix-camera‘˜s is altijd gratis en regelt automatisch de gedecentraliseerde opnameverwerking. Hierdoor is slechts een tiende van het aantal servers nodig dan voor gecentraliseerde oplossingen. De Mobotix-oplossing is voorbestemd voor gebruik in grote complexen zoals stadions, door drie belangrijke voordelen. Allereerst heeft de oplossing, in vergelijking met soortgelijke systemen, minder camera‘˜s en servers nodig. Ten tweede is het systeem zowel makkelijk te installeren als te gebruiken en tenslotte is er amper onderhoud nodig. Deze voordelen maken de Mobotix-oplossing meestal ook economischer dan alternatieven.

Onderstaande toepassingen dragen mede bij aan het verhogen van de veiligheid in stadions:
Beheer van de toeschouwers
Met de videocamera‘˜s kan men de stroom van toeschouwers bij in- en uitgangen van de stadions en in de omgeving controleren.

Bescherming tegen inbraak en vandalisme
Zelfs als er geen enkel evenement of wedstrijd plaatsvindt, is het videobewakingssysteem te gebruiken voor het detecteren van indringers om diefstal en vandalisme te voorkomen.

Beveiliging van de stadionomgeving
Het beveiligen van de omgeving is een belangrijke taak voor camera‘˜s in een stadion. De sensoren reageren zodra iemand een bewaakte zone binnendringt. De camera begint dan direct op te nemen en stuurt de beelden naar de veiligheidsdiensten of de politie via het netwerk.

Beperking van overloop
De veiligheidsdiensten kunnen onmiddellijk reageren als er problemen of onvoorziene omstandigheden zijn tijdens een wedstrijd. Dat maakt het mogelijk om iedere oncontroleerbare overloop van supporters te vermijden.

Beveiliging van VIP‘˜s
De videobewaking is ook te gebruiken voor persoonsbescherming. Zo kunnen de personen die zich in speciaal bewaakte zones bevinden snel worden geïdentificeerd en zonodig gepaste maatregelen worden genomen.

Over Mobotix

Mobotix AG is een softwarebedrijf met ontwikkeling van eigen hardware op het gebied van digitale, op netwerkgebaseerde videoveiligheidssystemen met hoge resolutie. Daarbij ligt de focus op het ontwikkelen van gebruikersvriendelijke complete systeemoplossingen uit eigen productie. Het Duitse beursgenoteerde bedrijf staat sinds de oprichting in 1999 bekend als de pionier in netwerkcameratechnologie en om het gedecentraliseerde concept dat het videosysteem met hoge resolutie in de praktijk kostenefficiënt maakt. Sinds 2010 breidt Mobotix het portfolio uit met zelfontwikkelde intelligente producten op het gebied van domotica. Of het nu gaat om ambassades, luchthavens, stations, havens, tankstations, hotels of snelwegen, al jaren worden er meer dan honderdduizend videosystemen van Mobotix op alle continenten toegepast.
Meer informatie is te vinden op: http://www.mobotix.com

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular