Toename data vraagt om nieuwe storagestrategie.

Naarden, 30 januari 2008 - IntelliStorage, storage-integrator uit Naarden, voorspelt dé trends voor de storagebranche in 2008. De organisatie ziet de-duplicatie van data als één van de belangrijkste trends van dit jaar. Daarnaast maken volgens IntelliStorage het gebruik van Virtual Tape systemen en ‘Storage as a Service’ in 2008 een flinke sprong voorwaarts. Vooral ‘Storage as a Service’ zorgt ervoor dat organisaties dataopslagcapaciteit goedkoper kunnen inkopen. Tot slot voorziet IntelliStorage een steeds betere integratie tussen virtuele servers en virtuele storage.

De-duplicatie
De-duplicatie van data is een effectieve methode om kosten van dataopslag te reduceren. Deze technologie zorgt ervoor dat data niet meer dan één keer wordt opgeslagen. In 2007 was dit al een belangrijke ontwikkeling, maar in 2008 komt de-duplicatie op meer gebieden voor dan alleen bij VTL-systemen. De hoeveelheid digitaal opgeslagen informatie groeit nog steeds exponentieel en de huidige systemen voor storageomgevingen kunnen deze groei maar moeizaam aan. Door toepassing van de-duplicatie in combinatie met datacompressie is er minder fysieke opslagruimte nodig dan bij de traditionele storagesystemen.

Virtual Tape Library (VTL)
Virtual Tape Library is een technologie die zorgt dat backup data niet meer op tape wordt opgeslagen maar op disksystemen. De tape library wordt door software op een disksysteem geëmuleerd, waardoor het mogelijk is sneller restore te kunnen doen als dat nodig is. Voor 2008 staat een verschuiving van opslag op tape naar disk op stapel. Het gebruik van disk voor backup en restore vergroot de algemene effectiviteit van de storageomgeving. Dit komt vooral door de ingebouwde de-duplicatie functionaliteit. Bovendien is met VTL data sneller benaderbaar vanwege het random toegankelijke karakter van disksystemen.

‘Storage as a Service’
Datastorage als hosted dienst wint aan populariteit. Zo is het beheer van storage altijd in handen van een specialist, waardoor specifieke kennis altijd aanwezig is. Ook wordt ‘Storage as a Service’ steeds vaker ingezet als uitwijkdienst of het aanwenden van (tijdelijke) extra opslagcapaciteit. Hierdoor zijn minder investeringen nodig in de eigen storageomgeving.

Virtual Servers en -Storage
Steeds meer organisaties migreren naar virtuele systemen. Het toewijzen van specifieke storagefunctionaliteit aan een enkele virtuele machine wordt een stuk eenvoudiger. Door de integratie van Virtual Servers en Virtual Storage in één beheeromgeving wordt de benodigde storagecapaciteit en -functionaliteit automatisch aangepast. Dit is zowel voor organisaties die overgaan op VMware als voor leveranciers van virtuele servers en storage een belangrijke ontwikkeling. Minder menselijke interventie maakt de migratie efficiënter en minder gevoelig voor fouten. 

 -------------------------------------------------------------

Over IntelliStorage
IntelliStorage (opgericht in 2001) levert complete oplossingen voor opslag en beschikbaarheid van data en applicaties. Van advies en implementatie tot en met de training en het support. De oplossingen bestaan uit zowel ‘storage systemen’ als ‘managed services’. Daarnaast optimaliseert IntelliStorage haar dienstverlening door de toepassing van SLA management. Hierdoor kunnen ICT-organisaties hun datamanagement processen in hoge mate automatiseren en een optimale beschikbaarheid garanderen. IntelliStorage heeft strategische partnerships met toonaangevende leveranciers van storagesystemen. De ‘managed services’ worden aangeboden via zusterbedrijf Continuity Solutions BV. Het hoofdkantoor van IntelliStorage Solutions B.V. is gevestigd in Naarden. Voor meer informatie, kijk op www.intellistorage.com.  

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

Voice-pr
Charlene Cloo
035-5435494 of 06-46710498       
[email protected]