(Persbericht) Stichting Kunst Midden-Oosten - Nederland presenteerde in samenwerking met Kunst Wereldwijd.nl op de openbare basisschool ‘˜t Mozaïek een multiculturele kunst en cultuurmiddag waar de kunste-naars Baharak Dehghan uit Iran en Shafiq Soroush uit Afghanistan aan meewerkten.

Het klaslokaal was zowel Oosters als Nederlands versierd. Oranje vlaggen met Hollandse leeuwen hingen voor de ramen en Oosterse kleden versierden de wanden en tafels. Bokkenpoten en dadels lagen gebroederlijk naast de baklava en drop.

Geboeid luisterden de kinderen naar de verhalen van de kunstenaars over hun achtergrond, kunst en cultuur. De kinderen op hun beurt vroegen vooral naar de leefwijze van hun leeftijdgenoten, hoe de scholen er uitzagen, of je gekleed in uniform naar school moest en waarom er hoofddoekjes werden gedragen. Zelfs persoonlijke vragen aan de kunstenaars werden niet geschuwd.

In de pauze vlogen de kinderen naar het lopend buffet waar iedere (on)denkbare combinatie van Oosters en Nederlands gebak, snoep en limonade probleemloos werd verorberd.

Hierna kregen de kinderen een canvas met verf en penselen. Onder begeleiding van de kunstenaars werd het kunstwerk dat zij hadden meegebracht nageschilderd. Het werd een ongekend succes, waarbij de kinderen en kunstenaars zich volledig voor elkaar openstelden en cultuurbarrià¨res niet bestonden. De mooiste drie kunstwerken uit iedere groep werden beloond met leuke prijzen.

Het doel dat Stichting Kunst Midden-Oosten - Nederland nastreeft om kinderen en jongeren op een speelse maar educatieve wijze kennis te laten maken met de culturen van het Midden-Oosten en Nederland door middel van kunst en kunstenaars, is op ‘˜t Mozaïek mede dankzij de sponsors bijzon-der geslaagd.

Wilt u zelf beleven hoe de middag is verlopen of heeft u interesse in een interactieve en educatieve kunst en cultuurmiddag? Neem dan contact op met Stichting Kunst Midden-Oosten - Nederland.

Stichting Kunst Midden-Oosten - Nederland.
Maatschappijwijk 8
7738 PS, Witharen
0523-676252
Kunst Wereldwijd.nl
[email protected]