In het weekend van 4&5 April 2009 zal er in Amsterdam het grootste subbuteotoernooi ( microvoetbal) van de wereld plaats vinden. Aan dit toernooi gaan ongeveer 200 deelnemers meedoen uit meer als 16 verschillende landen.

Wat is subbuteo ?

Subbuteo is de merknaam van een vorm van tafelvoetbal, welke werd ontwikkeld in 1947 door de Engelsman Peter Adolph. Het principe van het spel is dat kleine spelertjes met halfronde voetstukjes vooruit worden getikt tegen een bal met de wijs- of middelvinger, om deze te laten rollen, liefst in het doel van de tegenstander. Elke speler heeft 10 losse spelertjes en een keeper op het veld staan. Zolang de aanvallende partij de bal in bezit houd mag de verdedigende partij de bal niet raken. Als de aanvallende partij de bal mist of hij de bal tegen een speler van de tegenstander aanschiet verliest hij het balbezit, en neemt de verdedigende partij de aanval over. Wedstrijden worden gespeeld op een veld van 90/140 cm en duren 2 x 15 minuten.

Programma

Op zaterdag 4 April beginnen we om 9.00 met het toernooi voor clubteams. Kunnen de Nederlandse teams SMV Delft en MVV Rijnmond de strijd aan met de sterke teams uit België en Italië ?
Zondag 5 April wordt er om 9.00 gestart aan het individuele toernooi in verschillende categorieën.

Locatie

De Major of Amsterdam vindt plaats in sporthal Gaasperdam in Amsterdam Zuid Oost op het Ravenwaaipad 5. De toegang voor belangstellende is gratis.

Informatie

Alle informatie van dit toernooi is terug te vinden op de officiële website van het toernooi www.amsterdam-tournament.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular