In november opent International Club The Hague, de eerste informele club voor expats en internationals in Nederland, haar deuren in Den Haag. Met de opening van de club wordt op een historische plek in Den Haag een informele en permanente ontmoetingsplaats gerealiseerd voor expats en hun familie in de regio. Daarnaast zijn ook internationaal georiënteerde Nederlanders welkom. Oprichters Heino Walbroek en Ronald Klomp hebben als doel voor deze groep een alternatieve ´thuisbasis‘˜ te bieden: een kwalitatieve plek waar de internationale gemeenschap kan samenkomen en elkaar kan ontmoeten. Daarnaast is International Club The Hague van toegevoegde waarde voor het bedrijfsleven in de regio Haaglanden. De club vestigt zich in het voormalige stadhuis van Den Haag op de Javastraat 26 in Den Haag. Voor meer informatie: www.internationalclub.eu.

International Club The Hague is de eerste in haar soort in Europa: de club is voornamelijk gericht op de international en nodigt daarnaast ook de ´local‘˜ uit om lid te worden. De club, die in november haar deuren opent, wil fungeren als een permanente ontmoetingsplaats met dagelijkse activiteiten voor internationals en expats en hun gezin. Uitgangspunt van de club is sociale interactie en gezelligheid, op informele wijze en zonder strakke regels. Zowel een individueel lidmaatschap als een familielidmaatschap behoort tot de mogelijkheden.

Sociaal en informeel

Het onderscheidende aspect van International Club The Hague is het gegeven dat de club geen businessclub is en dat er activiteiten voor het hele gezin zijn; naast de expats zelf zijn ook partners en kinderen welkom. Heino Walbroek, mede-oprichter International Club The Hague: à¢â‚¬Å“In Nederland blijkt het soms lastig te zijn voor expats en internationals om zich te vestigen: velen blijken weer te vertrekken omdat de partner niet kan aarden door het ontbreken van een sociale omgeving. Dit maakt de club een ideale manier om contacten op te doen naast het werk, waarbij sociale interactie, gezelligheid en persoonlijke ontwikkeling voorop staan. Juist ook voor de partner en de kinderen, want juist zij hebben behoefte aan een sociaal netwerk in een relatief onbekend land. De club draagt bij aan prettig leven, en dient op deze manier eigenlijk als secundaire arbeidsvoorwaarde voor expats en indrect voor hun gezin.à¢â‚¬

Activiteiten en faciliteiten

International Club The Hague biedt de randvoorwaarden, faciliteiten en de sfeer om elkaar te kunnen ontmoeten. Het historische pand aan de Javastraat in Den Haag beschikt over alle faciliteiten om expats elkaar te laten ontmoeten; naast het fraaie restaurant met een brasserie-kaart, beschikt de club over onder andere een bar, een wijnkelder, een ballroom, een bibliotheek, een tv-kamer, een kinderkamer, een tuin en een veranda. Activiteiten spelen een belangrijke rol bij International Club The Hague om snel informeel contact te realiseren. Er zullen dan ook tal van dagelijkse (kinder)activiteiten georganiseerd worden op het gebied van eten en drinken, cultuur, educatie, sport en business.

Over International Club The Hague

International Club The Hague is een informele club ten behoeve van de internationale gemeenschap in regio Den Haag. De club biedt internationals, expats en internationaal georiënteerde Nederlanders en hun gezin de mogelijkheid de sociale kring uit te breiden, door elkaar te ontmoeten en deel te nemen aan activiteiten op het gebied van eten en drinken, cultuur, educatie, sport en business. International Club The Hague is gevestigd in een historisch pand op de Javastraat 26, waar voorheen het stadhuis van Den Haag gesitueerd was. Voor meer informatie: www.internationalclub.eu.