Het internet blijkt een niet te stuiten kanaal als het gaat om het verkopen en kopen van auto‘˜s. Naast het aanbieden van gebruikte auto‘˜s is ook de inkoop van gebruikte auto‘˜s en de verkoop van nieuwe auto‘˜s een steeds groter succes.

De occasionportals als Autoscout24.nl en AutoTrader.nl stonden aan de wieg van de online gebruikte autohandel. In eerste instantie waren het digitale varianten van de papieren occasion magazines. De laatste 10 jaar hebben ze echter een ontwikkeling doorgemaakt waardoor uitgebreide zoekmogelijkheden en uitbreidingen zoals video mogelijk zijn.

Verkoop gebruikte auto
Een geheel nieuwe ontwikkeling op het gebied van het adverteren met gebruikte auto‘˜s is de website AutoVerkopen.net, via deze website kan de gebruikte auto in een keer anoniem worden geadverteerd op tientallen occasionswebsites, advertentiesites en autoportals.

Verkoop nieuwe auto‘˜s
Ook zie je dat de websites van autoimporteurs steeds aktiematiger worden. Importeurs proberen ook steeds vaker nieuwe auto‘˜s rechtstreeks via internet te verkopen. Een voorbeeld hiervan is SkodaDirect.nl. Ook niet-importeurs, zoals NieuweAutoKopen.nl, proberen online nieuwe auto‘˜s te verkopen en boeken daarbij steeds meer succes.

Ook zie je nieuwe automerken die ervoor kiezen de nieuwe auto‘˜s uitsluitend via internet aan te bieden. Een voorbeeld hiervan is de verkoop van de Tazzari Zero, een elektrische auto voor op de openbare weg. Deze wordt uitsluitend online aangeboden door o.a. Wehkamp.nl. Via een configurator kan onder andere de kleur, de soort velgen en het interieur bepaald worden.

Inkoop gebruikte auto‘˜s
De inkoop van auto‘˜s is ook enorm veranderd. Consumenten bezochten vroeger een autobedrijf en lieten de auto in opdracht verkopen. Het alternatief was dat ze de auto lieten inkopen door een autohandelaar op de hoek. Momenteel worden deze auto‘˜s via internet getaxeerd en gekocht door het bedrijf dat het hoogste bod doet.

Via de website ikwilvanmijnautoaf.nl is het mogelijk de auto aan te melden waarna bijna 2.000 aangesloten autobedrijven een bieding doen op de auto. Het hoogste bod wordt gratis en vrijblijvend per e-mail teruggekoppeld naar de eigenaar van de auto. Deze kan de auto nu met een druk op de knop verkopen.

Deze en meer tips voor het kopen en verkopen van auto‘˜s staan op AutoVerkopenGratis.nl.