De huidige economische crisis gaat ook in HR land aan geen organisatie voorbij. Toch is de vraag naar personeel is niet zozeer afgenomen als wel ´verschoven´. Organisaties zijn kritischer geworden: medewerkers moeten flexibeler zijn, meer kunnen en uiteraard minder kosten.

Kortom, bedrijven zijn op zoek naar Young Professionals: goed geschoolde medewerkers met enige relevante werkervaring. En terwijl de vraag toeneemt is het aanbod van Young Professionals juist krap: wie nu op een goede plek zit denkt er wel drie keer over na voor hij of zij van baan verandert.

à¢â‚¬à…“Gelukkig is het werven en selecteren van deze doelgroep nou precies onze specialiteit, stelt de directeur van InWork. à¢â‚¬à…“En niet alleen van IT personeel. Die verbreding hebben we al een hele tijd geleden ingezet en werpt zeker zijn vruchten af. Er is nu bijvoorbeeld juist veel vraag naar echte Sales toppers. Maar ook binnen de IT, die natuurlijk rake klappen krijgt, is voldoende vraag naar Young Professionals. Denk aan technisch applicatiebeheerders en sterke systeembeheerders: mensen die de boel draaiende houden tot de storm weer voorbij is en er weer in nieuwe infrastructuren geïnvesteerd kan worden. En dan zijn wij natuurlijk weer van de partij. Zo zie je, iedere marktbeweging brengt nieuwe kansen met zich mee. Zolang je maar blijft doen waar je goed in bent!

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular