(Persbericht) Heerenveen, 15 oktober 2010 In september is Hypodomus met de iPad actie gestart om meer beweging te krijgen in de huizenmarkt. à¢â‚¬Å“Er is nog weinig vertrouwen in de woningmarkt, hierdoor durven mensen het niet aan om hun huis in de verkoop te zetten. Dat is eigenlijk zonde, want de omstandigheden zijn heel gunstig. Wij willen met deze actie laten zien dat het best mogelijk is je huis binnen 10 maanden te verkopen! Uit de huidige woningmarktcijfers blijkt tevens dat 10 maanden heel reëel is in deze tijdà¢â‚¬, aldus Kees van de Kerk marketingdirecteur bij Hypodomus.

à¢â‚¬Å“We zijn erg verrast door het aantal mensen dat op deze actie is afgekomen. Wanneer er eenmaal een afspraak is gemaakt zien mensen vaak wel in dat hun angst niet nodig is, maar dat ze hun huis gewoon kunnen verkopen. Je moet het alleen onder de juiste voorwaarden te koop zetten, dus met o.a. een marktconforme prijs. Dit kan betekenen dat je misschien niet zoveel ´winst‘˜ op je huis maakt dan gehoopt, maar aan de andere kant is het huis wat je daarna wilt kopen ook vaak scherp geprijsd en de rente is ook erg laag. Dit betekent dat je alsnog vaak veel voordeliger uit bentà¢â‚¬, aldus Chantal Blokker, NVM makelaar bij Hypodomus in Rotterdam.

De deelnemers aan de actie variëren van een 3-kamer appartement in Maastricht, tot een luxe vrijstaand huis in Enschede. Door de aanmeldingen zien we wel dat er een behoefte is om een huis te kunnen verkopen, alleen mensen moet overtuigd worden. De actie helpt mensen de drempel over en geeft ons de kans te laten zien wat we in huis hebben om een huis snel te verkopen. In deze tijd moet je creatief zijn om te presteren!à¢â‚¬, aldus Chantal.

Hypodomus heeft onder andere de VerkoopVersneller ontwikkeld. Deze bevat de Overbruggingsgarantie, 6-maanden optie en het HelpMee-platform. Hiermee maken we een huis aantrekkelijk voor kopers en trekken we de aandacht via Social Networking. Ook voor de minder overtuigde huiseigenaren biedt Hypodomus een platform. à¢â‚¬Å“Met Hypodomus ProefVerkopen kun je eerst zelf proberen om je huis via internet te verkopen. Je huis wordt met deze dienst namelijk 3 maanden gratis op allerlei woningsites geplaatst. Lukt het verkopen niet dan kun je op cruciale punten een makelaar inschakelen, bijvoorbeeld bij een bezichtiging. De klant bepaalt zelf wat hij nodig heeft om zijn huis te verkopenà¢â‚¬, aldus Kees.

Kijk voor meer informatie op www.hypodomus.nl/verkoopactie