(Persbericht) Fashion software leverancier it suits IT heeft samen met app leverancier Apptitude twee nieuwe apps gelanceerd voor de fashionbranche. Het gaat om een remote orderinvoer app op de iPad voor groothandels en brandowners en een iPhone app voor retailers. Beide apps worden op de markt gebracht onder de naam Apps4Fashion.

De iPad app vergroot de aantrekkelijkheid van de collectie van de brandowner of groothandel door een wervelende presentatie van de collectie modellen. Met de iPad app kunnen op ieder gewenst moment en vanaf ieder gewenste locatie orders worden ingevoerd, orderhistorie bekeken worden en bijpassende modelvarianten bekeken worden voor upsell mogelijkheden. De iPad app is gratis te downloaden uit de Apple Store als probeerversie.

Met de iPhone app kan de retailer orders plaatsen bij de groothandel of brandowner. De retailer loopt langs de rekken in zijn winkel, scant met zijn smartphone de QR-code of barcode in de labels van de artikelen waarvan hij er meer wil bestellen en geeft de gewenste aantallen en maten door. De order wordt direct verwerkt in het ERP systeem van de groothandel of brandowner, waardoor de retailer zijn artikelen snel en efficiënt uitgeleverd krijgt.

Beide apps zijn direct gekoppeld aan fashion ERP oplossing itSuitsFashion en aan ERP oplossing Microsoft Dynamics NAV. Daarnaast zijn koppelingen met alle overige ERP oplossingen mogelijk.

Nick Andriesse, CEO van Apptitude: à¢â‚¬Å“De iPad en iPhone markt zijn het afgelopen jaar gegroeid met respectievelijk 183% en 142% en de groeiverwachtingen voor de komende jaren zijn enorm. Privà© en zakelijk gebruik van mobiele devices als smartphones en tablets gaat steeds meer door elkaar lopen en de toename van zakelijke apps is dan ook een logisch gevolg. Het partnership tussen Apptitude en it suits IT brengt onze kennis en expertise op het gebied van app-ontwikkeling samen met de jarenlange kennis en ervaring in de fashionbranche van it suits IT. Deze samenwerking heeft ertoe geleid dat er een innovatief, gebruiksgericht product gelanceerd is, bij diverse sprekende merken in de fashionbranche. Vertegenwoordigers en agenten die deze nu al app tijdens hun dagelijkse werkzaamheden gebruiken, realiseren door de verbeterde informatievoorziening effectiever verkoop resultaat. De reacties uit de markt zijn overweldigend!"

Paul Jonker, CEO van it suits IT Holding: à¢â‚¬Å“Met het gebruik van de apps kunnen brandowners en groothandels hun verkoopprocessen versnellen en veel efficiënter laten verlopen. Dit scheelt zowel de brandowner of groothandel als de retailer enorm veel werk, waardoor er een grote kostenreductie wordt behaald in de orderprocessen. Daarnaast is het investeringsmodel voor gebruik van de apps schaalbaar, waardoor men alleen betaalt voor het werkelijk aantal gebruikers van de app per maand.à¢â‚¬

Over Apptitude
Apptitude is een jong, snel groeiend en innovatief IT bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van hoogwaardige zakelijke mobiele toepassingen. De apps van Apptitude staan bekend om hun visuele aantrekkelijkheid en technische superioriteit. Apptitude ontwikkelt apss voor iPhone, Android en Windows Phone. Vanwege de duidelijk overwegende marktvraag hiernaar ligt de focus momenteel op de ontwikkeling van iPhone en iPad applicaties.

Over it suits IT
it suits IT ontwikkelt voor de fashionbranche gespecialiseerde software oplossingen. Moderne en slimme oplossingen, zoals iPhone en iPad applicaties, B2B en B2C webshops, Sales Portals en ERP software, stellen fashionbedrijven in staat om snel in te spelen op de steeds veranderende vraag uit de markt. De missie van it suits IT is om door moderne en slimme oplossingen en expertise mensen in fashionbedrijven te voorzien van de inzichten die zij nodig hebben om hun werk zo efficiënt en effectief mogelijk te doen, en hen daardoor in staat stellen superieure resultaten te behalen. it suits IT is Microsoft Gold Certified Partner.