Geïntegreerde oplossing voor zorgoproep, elektronische zorgregistratie en domotica

Vaassen, 4 november 2009. IRS introduceert op 18 en 19 november tijdens de Beurs Domotica & Slim Wonen een geïntegreerde oplossing voor intramurale zorg. Deze oplossing, genaamd bloom, bundelt zorgoproep, elektronische zorgregistratie, besturing van de technieken in bewonerskamers (zonnewering, verlichting) en branddetectie in à©à©n krachtige oplossing. bloom is ontwikkeld voor gebruik in bejaardentehuizen, verpleeghuizen en overige zorginstellingen. Met de introductie van bloom biedt IRS nu een volledig pakket aan woon- en zorgtechnologie voor zowel extramurale als intramurale zorg.

bloom is een krachtige en eenvoudige oplossing die zorgoproepen combineert met elektronische zorgregistratie, gekoppeld aan bestaande software voor zorgregistratie- en administratie. Dit gebeurt middels bloom Stations die in elke verpleegkamer en in de centrale ruimtes worden ingebouwd. Deze bloom Stations kunnen ook worden gebruikt om zonwering, verlichting, branddetectie en toegang te regelen.

Triage- en cascadesysteem voor zorgoproepen
De voornaamste functionaliteit van de bloom-oplossing is de zorgoproep. Met bloom worden oproepen gesorteerd naar prioriteit. Zo kan er door de zorginstelling een hogere prioriteit gegeven worden aan oproepen vanaf bijvoorbeeld de badkamer van de bewoner dan aan normale oproepen. Wanneer de bewoner een oproep doet, verschijnt deze op de bloom Stations in de algemene ruimtes, de betreffende gang en/of de verpleegpost. Optioneel kunnen zorgoproepen ook doorgegeven worden aan het DECT-toestel van de zorgverstrekkers. Een oproep beantwoorden is heel eenvoudig. De zorgverlener begeeft zich naar de kamer van de bewoner en meldt zich door zijn of haar chipsleutel tegen de lezer op het bloom Station te houden.

Registreren van zorg
Zorginstellingen houden een zorgdagboek bij over de bewoners inzake hun fysieke toestand en de verzorging die gegeven wordt. Met het bloom-systeem wordt zorgregistratie aanzienlijk vereenvoudigd, onder meer door volledige integratie van de bloom Stations in de bewonerskamers met de zorgregistratiesoftware van IRS of de eigen software van de zorginstelling. Wanneer een verzorger bij een bewoner op de kamer is, meldt hij of zij zich aan bij het systeem door kort de persoonlijke chipsleutel tegen de lezer op het bloom Station te houden. De zorgverlener krijgt op het scherm inzage in de zorggeschiedenis van de bewoner en de geplande zorgtaken. Nadat de zorgverlener zijn taken heeft uitgevoerd, sluit hij de zorgtaak af door de chipsleutel weer voor de lezer te houden. Op dat moment worden de verstrekte zorgactiviteiten aan de server, en de achterliggende software, doorgegeven, samen met de tijd die dit in beslag nam. Zo worden veel handmatige taken betreffende zorgregistratie geautomatiseerd. IRS kan de bloom Stations koppelen aan de bestaande zorgregistratiesoftware, maar biedt hiervoor indien gewenst ook een eigen oplossing.

Beheer van de leefomgeving middels huisautomatisering
Naast het beheren van verschillende zorgfuncties is het beheer van de leefomgeving van essentieel belang voor het welzijn van de bewoners. Met bloom kunnen bewoners verschillende functies in de kamer op eenvoudige wijze zelfstandig aansturen. Denk hierbij aan verlichting, klimaatcontrole, het bedienen van de TV en uiteraard de zorgoproep. Indien gewenst kunnen bepaalde functies als zonwering en verlichting ook vanuit een centraal punt worden aangestuurd. Met de elektronische sleutel die gebruikt wordt voor de bloom Stations kan ook toegangscontrole geregeld worden.

Deze nieuwe intramurale zorgtechnologie van IRS wordt op 18 en 19 november op de Beurs Domotica & Slim Wonen gedemonstreerd. Voor een gratis toegangskaart kunt u contact met ons opnemen.

Contactpersonen:
Integrated Residential Services BV
Contactpersoon: Tamara Vos
Schorsweg 4
8171 ME Vaassen
[email protected]
Tel: +31 0578 - 578 600

Jibe! Marketing Services
Contactpersoon: Debbie Rog
Veerdijk 42Q
1531 MS Wormer
[email protected]marketing.com
Tel: +31 (0)75 6470523

Website: http://www.irservices.nl