Vaassen, 14 juli 2010 - In opdracht van Vesteda heeft IRS in 36 luxe huurwoningen van het project Kloosterdreef in Eindhoven het woonautomatiseringssysteem 5G geplaatst. De woonautomatisering is volledig geïntegreerd en bestaat uit een brand- en inbraakalarm met doormeldfaciliteit, toegangscontrole voor het gebouw, de parkeergarage en de woningen, een digitaal beltableau en in elke woning een touch screen bedieningspaneel. Met dit bedieningspaneel kunnen alle beschikbare functies van de 5G woonautomatisering centraal worden aangestuurd. In de centrale hal zijn afleverboxen geplaatst voor het laten bezorgen en ophalen van boodschappen of kleding voor de stomerij.

Veilig en comfortabel wonen met intelligente woonautomatisering
Het appartementencomplex Kloosterdreef bestaat uit 36 luxe huurwoningen met onderliggende parkeergarage. Om de bewoners te voorzien van optimaal woongenot en de hoogst denkbare veiligheid zijn de woningen voorzien van de woonautomatisering van IRS, 5G. Deze oplossing bestaat uit een centraal bedieningspaneel in elke woning en een residential controller, waaraan de door Vesteda Project bv gekozen modules voor intelligent wonen en zorgen worden gekoppeld. In de huurappartementen van Kloosterdreef is gekozen voor het plaatsen van een integraal brand- en inbraakalarm met doormeldfaciliteit via SMS en e-mail. Bewoners kunnen bij activering zelf de gegevens instellen waarnaar automatisch doorgemeld wordt in geval van nood. Verder is er geavanceerde toegangscontrole voor het gebouw, de parkeergarage en de woningen. Voor de toegang is het gebouw uitgerust met een luxe digitaal beltableau met een video-intercomverbinding, zodat bewoners kunnen zien wie er aanbelt. Dit systeem kent ook een ingesprekfunctie, een antwoordapparaat en een doorschakelfunctie naar mobiele apparaten. Zo kunnen bewoners eventueel op afstand de deuren openen. Met behulp van de afleverboxen in de centrale hal kunnen goederen eenvoudig aangeboden en bezorgd worden, zonder dat de bewoner hiervoor thuis hoeft te zijn. De afleverboxen zijn voorzien van elektronisch ontgrendelbare sloten en een touch screen voor de bediening. Als een bewoner via het bedieningspaneel in de woning of via internet een bestelling plaatst of opgeeft dat er iets moet worden opgehaald, krijgt de retailer die dit verzorgt hiervan via internet bericht. Daarnaast ontvangt hij een code die eenmaal gebruikt kan worden om de box te openen. De bewoner wordt via het bedieningspaneel op de hoogte gebracht als er goederen voor hem of haar bezorgd worden.

Levensloopgeschikt
De 5G woonautomatisering is gebaseerd op een open, modulair en toekomstvast IP-platform (Internet Protocol). Dit wil zeggen dat uitbreidingen of wijzigingen in de aanwezige technologie eenvoudig kunnen worden doorgevoerd, zonder vergaande aanpassingen aan de installatie. Zo kunnen bewoners desgewenst het basispakket uitbreiden met huisautomatisering (domotica) van IRS. Met deze uitbreiding kunnen zij zaken als verwarming, verlichting, beveiliging, airconditioning en zonwering centraal regelen en beheren. Er kunnen bijvoorbeeld scenario‘˜s worden ingesteld die er voor zorgen dat als een bewoner thuiskomt de beveiliging automatisch wordt uitgeschakeld, het licht aangaat, de verwarming al aan staat en de oven al is voorverwarmd. De uitbreiding kan op termijn ook bestaan uit zorgoplossingen zoals personenalarmering, of diensten die zorg op afstand faciliteren. Deze uitbreidingsmogelijkheden zorgen ervoor dat mensen met een zorgvraag langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Duurzaam ontwikkelen
à¢â‚¬Å“De appartementen van het project Kloosterdreef zijn specifiek voor de verhuurmarkt ontwikkeld. Het kunnen bieden van de beste faciliteiten op het gebied van comfortabel en veilig wonen biedt Vesteda een duidelijk onderscheidend vermogen,à¢â‚¬ aldus Henk de Kroon van IRS. à¢â‚¬Å“Om hierin te kunnen voorzien worden de appartementen uitgerust met de 5G woonautomatisering van IRS. De oplossingen van IRS zijn flexibel en stellen de bewoners of de verhuurorganisatie in staat om desgewenst de gekozen functionaliteiten van een woning, zoals beveiliging en video-intercom, eenvoudig uit te breiden met aanvullende voorzieningen, zoals besturing van verwarming en verlichting. Ook zijn de appartementen voorbereid op levensloopgeschikt wonen. Daardoor kunnen bewoners langer in het appartement blijven wonen, of kunnen wij voor de verhuur van deze appartementen een andere markt aanboren. Dit laatste komt de duurzaamheid van deze ontwikkeling ten goede.à¢â‚¬

Over IRS
IRS (Integrated Residential Services) is onderdeel van Niko Projects en de grootste leverancier in Nederland van intelligente woon- en zorgtechnologie, gecombineerd met woon- en zorgdiensten. De woon- en zorgoplossingen van IRS bevorderen het gevoel van comfortabel wonen, veiligheid en welzijn voor de bewoners van meer dan 17.000 woningen in Nederland. IRS helpt architecten, bouwondernemingen, projectontwikkelaars, installateurs en woningcorporaties met het creëren van meerwaarde voor onroerend goed, zoals snelle verhuur- en verkoopbaarheid en levensloopgeschiktheid. Daarnaast helpt IRS zorginstellingen om efficiënter kwalitatief hoogwaardige zorg te leveren, dankzij een geïntegreerde oplossing die verpleegoproep, zorgregistratie, personenalarmering en automatisering van de leefomgeving combineert.

IRS (opgericht in 1994) onderscheidt zich door zeer complete, eenvoudig exploiteerbare en innovatieve woon- en zorgoplossingen te bieden tegen betaalbare prijzen, die toekomstvast en makkelijk uitbreidbaar zijn dankzij de op IP (Internet Protocol) gebaseerde infrastructuur. Gedurende de jaren heeft IRS honderden vastgoed- en zorgprojecten voorzien van intelligente woon- en zorgoplossingen. Gerenommeerde bedrijven als ING Vastgoed, Memid Investments, Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam, Planoform / ZorgId, Vidomes en Vestia behoren tot de vaste klantenkring van IRS. Meer informatie: www.irservices.nl.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular