Isa Hoes opent 100% Fairtrade en design hotelsuite van Sandton
Internationaal boek à¢â‚¬Å“Please Change the Room in to Fairtradeà¢â‚¬ overhandigd door Max Havelaar

Deventer, 16 maart 2010 Vandaag mocht actrice Isa Hoes het eerste internationale exemplaar van het boek à¢â‚¬Å“Please change the room into Fairtradeà¢â‚¬ ontvangen. In het designhotel Sandton IJsselhotel te Deventer werd de eerste 100% Fairtrade ingerichte suite door haar geopend in het bijzijn van Stichting Max Havelaar en de Sandton Hotelgroep. Volledig in stijl arriveerde de actrice in een knalroze milieuvriendelijke auto om de suite officieel te openen en het eerste boek in ontvangst te nemen. Door haar handtekening te plaatsen op een 100% katoenen Fairtrade kussen werd de verbinding gelegd tussen glamour en Fairtrade.

Max Havelaar en Sandton
Rogier Braakman, algemeen directeur van Sandton hotels heette Isa Hoes en Peter d‘˜Angremond van Stichting Max Havelaar van harte welkom in het IJsselhotel. à¢â‚¬Å“Steeds meer consumenten maken keuzes op basis van maatschappij en milieu. Sandton Hotels wil inspelen op de behoefte van maatschappelijk bewuste gasten en met onze hotels hebben we een mooi podium om duurzame initiatieven aan consumenten te introduceren. Door een relatief kleine inspanning van onze kant kunnen veel gasten kennis maken met Max Havelaar en zo kan Sandton Hotels een bescheiden steentje aan een mooiere wereld bijdragen.à¢â‚¬

Internationaal handboek voor de hotellerie
De afgelopen maanden is er een internationaal handboek gemaakt door Max Havelaar met praktische informatie voor hoteliers wereldwijd om Fairtrade producten te integreren in de bedrijfsvoering. Deze handleiding is samengesteld in nauwe samenspraak met een aantal prominenten uit de hotellerie. à¢â‚¬Å“Met deze campagne attenderen wij drie partijen op de mogelijkheden; allereerst de hotelwereld, vervolgens de leveranciers en distributeurs van hotelproducten en diensten en niet in de laatste plaats de gast zelfà¢â‚¬ Zegt d‘˜Angremond, algemeen directeur van Max Havelaar. Het boek zal op korte termijn worden verspreid onder duizenden hotels, ketens en leveranciers.

Over Isa Hoes
Isa Hoes is een bekende actrice en scenarioschrijfster. Ze werd bij het grote publiek bekend door haar rol als Myriam in GTST. Momenteel speelt ze de rol van Lea in het toneelstuk ´De Gelukkige huisvrouw‘˜. De actrice zet zich daarnaast in voor het goede doelen zoals Unicef en Cordaid Kinderstem. à¢â‚¬Å“Fairtrade is goed aan mij besteed ik koop regelmatig producten bij de Wereldwinkel en heb zelfs voor deze gelegenheid een van mijn Fairtrade shirts aangetrokkenà¢â‚¬ Aldus Isa Hoes. Isa kwam speciaal voor de gelegenheid naar het hotel in een knalroze zeer milieuvriendelijke fiat 500 met een revolutionair Start&Stop systeem die de motor automatisch uitzet als de auto stil staat.

De Fairtrade suite
De glamoureuze suite in het Sandton IJsselhotel is een rijk ingerichte sfeervolle kamer waar alle denkbare elementen van Fairtrade producten of materialen zijn. Al het bed en badlinnen, het bed zelf, de badkamerartikelen maar ook de producten in de minibar. In de suite hangen werken van de Ethiopische fotograaf Michael Tsegaye, mogelijk gemaakt door Galerie SANAA. Dit is een nieuwe expositieruimte voor jonge en gevestigde kunstenaars uit Afrika en Nederland.

Fairtrade katoen
Het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade concentreert zich op arme katoenboeren in ontwikkelingslanden die eerlijke handel hard nodig hebben. Koop producten van Max Havelaar Fairtrade gecertificeerd katoen en je weet zeker dat de katoen is ingekocht volgens eerlijke handelsvoorwaarden bij kleine boeren in ontwikkelingslanden. Een eerlijke prijs stelt hen in staat de toekomst in eigen hand te nemen. Een eerlijke prijs creëert ruimte om zelf aan de slag te gaan met milieuverbeteringen en sociale vooruitgang. Het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade garandeert dat de katoen in het product gecertificeerd is volgens de internationale Fairtrade handelsvoorwaarden.