(Persbericht) Washington, USA, januari 2011 ISILON Systems, sinds kort onderdeel van EMC¡ en marktleider in oplossingen voor geclusterde storage systemen en software, heeft een partnerovereenkomst gesloten met Storage Architects BV uit Emmen.

Deze partnerovereenkomst is een logische stap voor beide partijen. Edwin Middeljans, CEO van Storage Architects BV vertelt: à¢â‚¬Å“Als toonaangevend ICT specialist in Media & Entertainment willen we de beste oplossingen adviseren. Onze opdrachtgevers hebben te maken met een aanhoudende groei aan mediacontent en data die centraal moet worden opgeslagen. Met name archivering en beheer van mediacontent is een actueel vraagstuk waarbij een oplossing niet voor drie jaar maar voor een veel langere periode moet worden gekozen. Dit stelt hoge eisen aan het opslagmedium in veiligheid, in schaalbaarheid en beheersbaarheid. ISILON biedt dit met o.a. het OneFS filesysteem.à¢â‚¬

Storage Architects BV kende reeds een langdurige samenwerking met EMC¡ die eind vorig jaar ISILON heeft overgenomen.

Steven Rietveld, Country Manager Benelux bij ISILON, legt uit: Het "IQ clustered Storage" systeem, gecombineerd met het OneFS operating systeem van ISILON, maakt het mogelijk om de hardware modulair op te bouwen. Zo kan klein worden begonnen en kan tot PetaBytes worden uitgebreid waarbij bij iedere toevoeging naast de capaciteit ook de performance meeschaalt tot meer dan 10 Gigabyte per seconde. Voor klanten als MTV, SBS, Walt Disney en RTL is dit van het grootste belang.à¢â‚¬

Over Storage Architects

Storage Architects is toonaangevend ICT specialist in Media & Entertainment. Met het breedste aanbod in de industrie ontwerpt, implementeert, integreert en onderhoud Storage Architects maatwerk oplossingen op het gebied van onder andere storage, SAN, NAS, Backup, Video Archivering en Media Asset Management die leiden tot duurzame resultaten. Resultaten in de vorm van kostenbesparingen, nieuwe inkomstenbronnen, een hogere klanttevredenheid en omzetverhoging.

Tot haar opdrachtgevers behoren de meest succesvolle en meest geavanceerde media- en informatie-intensieve bedrijven van Nederland en Duitsland in Gedrukte media, TV. Radio en Internet.

Meer informatie: www.storagearchitects.nl