Gebouwinstallaties geïntegreerd ontwerpen, berekenen en tekenen

Almelo, juli 2010 Itannex, specialist in ontwerpoplossingen voor architecten, aannemers, constructeurs en installateurs, introduceert SMARTRevit MagiCAD als aanvulling op Autodesk Revit MEP. SMARTRevit MagiCAD bestaat uit een door Itannex in eigen beheer ontwikkelde werkmethodiek en objectgebaseerde ontwerpsoftware van de Finse ontwikkelaar Progman. Hiermee kunnen installateurs op een eenvoudige en efficiënte wijze alle gebouwinstallaties ontwerpen, berekenen en tekenen. Dankzij functionele kenmerken en eigenschappen die aan alle installatieonderdelen zijn gekoppeld, is SMARTRevit MagiCAD een praktijkgerichte aanvulling op de ´Building Information Modelling‘˜ (BIM) software Autodesk Revit MEP.

à¢â‚¬Å“MagiCAD is een bewezen 3D-ontwerpoplossing die tot nu toe alleen in combinatie met AutoCAD werd gebruiktà¢â‚¬, vertelt Nico Ruikes, commercieel directeur van Itannex. à¢â‚¬Å“De TVVL vermeldt in haar jaarverslag deze software als marktleidende BIM-oplossing voor de branche. In combinatie met Autodesk Revit MEP komt de installatiespecifieke toegevoegde waarde van SMARTRevit MagiCAD veel beter tot zijn recht. Daarom hebben wij een samenwerkings-overeenkomst gesloten met het Finse bedrijf Program om deze oplossing in combinatie met onze SMARTRevit werkmethodiek in de Nederlandse markt te gaan leverenà¢â‚¬.

Over Itannex
Itannex is een adviseur en leverancier van bouwkundige, civieltechnische, constructieve en installatietechnische BIM-ontwerpoplossingen, gebaseerd op de marktleidende software van Autodesk. Als onderdeel daarvan verzorgt Itannex ook de implementatie, opleiding en technische ondersteuning. Verder heeft het bedrijf nog een aparte afdeling gespecialiseerd in het beheer, de opslag en de ontsluiting van alle ontwerpinformatie.

NOOT VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

ITANNEX
Nico Ruikes, commercieel directeur
Telefoon: 088 - 8720000
e-mail: [email protected]

of met

AddIT Benelux
Peter Gloudemans
Telefoon: 06 - 53471777
e-mail: [email protected]