Aia Software neemt als eerste het LaQuSo kwaliteitscertificaat in ontvangst

Nijmegen, 24 april 2008 – Het ITP Document Platform van Aia Software, internationale organisatie op het gebied van documentmanagement en –automatisering, heeft als eerste een kwaliteitscertificaat verkregen. Deze certificering is uitgevoerd door het Laboratory for Quality Software (LaQuSo), een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen de Technische Universiteit Eindhoven en de Radboud Universiteit Nijmegen. Met het certificaat verklaart LaQuSo dat de onderzochte software op een verzameling vooraf gedefinieerde eigenschappen foutvrij is.

Het eerste softwareproduct dat zich nu met recht op een aantal eigenschappen 'foutloos' kan noemen is het ITP Document Platform van Aia Software. ITP is specifiek gericht op het maken, verwerken en verspreiden van documenten, zoals klantcorrespondentie en offertes. Aia Software heeft als eerste bedrijf het certificaat in ontvangst genomen tijdens het LaQuSo-symposium 'Verificatie en Validatie van Softwaresystemen (VVSS) 2008' dat heeft plaatsgevonden op donderdag 24 april in Eindhoven.

 

Het is voor het eerst in Nederland dat een bedrijf dit certificaat voor de kwaliteit van software ontvangt”, aldus Marko van Eekelen, directeur van LaQuSo Nijmegen. “Vanwege de enorme complexiteit van grotere softwarepakketten heeft tot nu toe nog geen enkele onderzoekpartij het gewaagd een kwaliteitskeurmerk voor software af te geven. Door de mondiale koppositie als wetenschappelijk onderzoeksinstituut op dit gebied kan LaQuSo als eerste een verklaring afgeven dat software daadwerkelijk aan de vooraf gedefinieerde eigenschappen voldoet. Zij heeft in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven en de Radboud Universiteit Nijmegen gereedschappen ontwikkeld waarmee software geverifieerd en gevalideerd kan worden. De afwezigheid van moeilijk traceerbare fouten is het uitgangspunt voor certificering.”

 

Paul Dirven, CEO van Aia Software: “Deze certificering is een bevestiging van de bekwaamheid van onze R&D-afdeling, welke grotendeels bestaat uit universitair en HBO geschoolde informatici, wat resulteert in een hoog kwaliteitsniveau van het ITP Document Platform. Wij zijn dan ook vereerd als eerste softwarebedrijf een dergelijk certificaat in ontvangst te mogen nemen.”

 

--------------------------------------------------------------

 

Noot voor redactie: bijgesloten een hoge resolutieafbeelding van de ondertekening met staand van links naar rechts: XX van Leuven, XX Manager ANVA, XX Vroemen, XX Account Manager Aia Software en XX Maas, CFO Aia Software.

Over LaQuSo

LaQuSo is het Laboratory for Quality Software van de drie Technische Universiteiten (3TU) en Radboud Universiteit Nijmegen, dat zich heeft gespecialiseerd in verificatie en validatie van software systemen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.laquso.com.

 

Over Aia Software

Aia Software is een leidende wereldwijde leverancier van document oplossingen. Het ITP Document Platform ondersteunt medewerkers bij het maken van relevante en persoonlijke bedrijfskritische documenten. Meer dan 800 organisaties gebruiken ITP als één geïntegreerde oplossing voor het automatisch produceren van grote aantallen standaarddocumenten, het individueel samenstellen van verfijnde correspondentie aan de hand van tekstbouwstenen of het dynamisch invullen van formulieren. ITP sluit naadloos aan bij bedrijfsapplicaties. Aia Software is een volledig zelfstandig bedrijf met het hoofdkantoor in Nederland en vestigingen in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Zwitserland en Australië.

www.aia-itp.com.  

 

Voor meer informatie:

Marcommit PR

Yvonne Fisscher

035-58 22 730

[email protected]