Op 2e paasdag 2008 is het hardlopen wat de Dom slaat. Na de succesvolle verhuizing van het evenement van De Meern naar Utrecht is de Jaarbeurs Marathon Utrecht klaar voor de tweede groeispurt. De start en finishlocatie op het Jaarbeursplein, hartje Utrecht, is ruim opgezet. Dankzij enkele aanpassingen in het dagschema is er meer ruimte in het programma gebracht. Een verdere upgrade van het parkoers biedt de duizenden lopers alle ruimte voor een onvergetelijke loopervaring.

Tijdens de vorige editie van dit evenement, op 13 april 2007, werden op zowel de hele als de halve marathon de parkoersrecords verpulvert. Maar de organisatie wil dat het in 2008 nóg sneller gaat. Het parkoers van het hoofdonderdeel, de marathon, heeft daartoe een aantal verbeteringen ondergaan. Men loopt nog altijd vanuit de stad, via De Meern, naar Harmelen en vervolgens terug naar de finish op de Croeselaan. Uit het oude parkoers is een grote lus door de winderige polder gesneden. Dit maakt het mogelijk om meer kilometers af te leggen over lange, rechte wegen binnen de beschutting van de stad. De snelste tijden in Utrecht gerealiseerd staan op naam van Mariko Kiplagat (KEN, 2h11, 14 in 2007) en van Tatjana Perapelkina (RUS, 2h40,46 in 2005).

Ook de halve marathon zal evenals afgelopen jaar een officiële wedstrijd zijn. De lopers die in 2008 voor een parkoersrecord gaan hebben het niet makkelijk. De winnaars van 2007 hebben zeer snelle tijden in de boeken op laten tekenen. De uit Bahrein afkomstige Riyad el Mostapha raffelde de 21km af in 1h02,59. De Keniaanse Flomena Chepchirchir liet de klok na 1h10,41 stilstaan. Het snelle parkoers van de halve marathon heeft geen grote wijzigingen ondergaan.

Andere onderdelen die 24 maart aan bod zullen komen zijn de 5km Roc(K)run en de 10km Run. De 10km lopers komen ’s morgens in actie, wie de 5km kiest zal in de middag worden weggeschoten. De jeugd komt ruimschoots aan bod met de ‘1k Runaway Kidsrun’ in Utrecht en jeugdlopen in De Meern en Harmelen.

Volop ruimte ook voor bedrijventeams. Voor hen niet meer de marathon in estafettevorm. Alle teamleden kunnen tegelijk van start voor de bedrijvenloop over 10km. De hoofdsponsor staat garant voor de Bedrijven Ontvangstruimte. Over ruimte gesproken!.

Start en finish van alle onderdelen is op de Croeselaan, op nog geen steenworp afstand van het Centraal Station. Het aanpalende Jaarbeursplein zal omgetoverd zijn tot een groot en gezellig dorpsplein, met allerlei leuke (en lekkere) attracties. Voor de deelnemers zijn overdekte kleedruimtes in de hallen van het Utrechtse Beurs- en evenementencomplex beschikbaar. In de Domstad krijgen de lopers de ruimte, zowel op het parkoers als rondom start en finish.

De start van de marathon is op 2e paasdag, 24 maart 2008 om 10h30

Voor meer informatie: Zie www.jaarbeursutrechtmarathon.nl