Complete assortiment duurzaam

Reuver, 9 september 2009

Jalema is de eerste fabrikant van professionele archiefsystemen in Nederland die Cradle to Cradle certificaten ontvangt. Maar liefst 4 complete productlijnen, met in totaal 53 producten, zijn door MBDC (het wetenschappelijk bureau van Michael Braungart en William McDonough) gehonoreerd met het predicaat: "Cradle to Cradle Silver Certified".

Deze certificering is de kroon op de doelstelling van Jalema om haar producten en processen in te richten volgens het Cradle to Cradle (C2C) principe. De centrale gedachte van de C2C filosofie, is dat alle gebruikte materialen na hun leven nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. De C2C filosofie gaat uit van de gedachte "afval is voedsel" (waste equals food) waarbij materialen en stoffen uit de producten aan het einde van hun levensloop zonder kwaliteitsverlies hergebruikt kunnen worden in een oneindige kringloop.

Bij Jalema is een werkgroep onder leiding van technisch adjunct directeur Geert Leenen al een hele tijd bezig met duurzame grondstoffen en duurzame productiemethoden. Doordat de productie in Nederland plaatsvindt, is dit goed te controleren en monitoren. De stap naar een C2C certificering was een logische.

Duurzaam inkopen
De C2C certificering toont ook aan dat de Jalema producten voldoen aan de duurzaamheidsrichtlijnen die de overheid gesteld heeft voor duurzaam inkopen. Overheidsinstellingen zijn verplicht om met ingang van 01-01-2010 te voldoen aan deze richtlijnen. Jalema kan nu complete archieven inrichten met dossiers en mappen die voldoen aan de C2C richtlijnen.

Commercieel directeur Frank Demarteau: à¢â‚¬à…“In de vier gecertificeerde productlijnen zijn nu in totaal 53 producten voorzien van het C2C certificaat. Iedere gebruiker van een archief- of werkmap kan straks kiezen voor een duurzame- à©n C2C goedgekeurde variant. Deze certificering is voor ons ook het bewijs dat het jarenlange gevoerde ´duurzaamheidsbeleid´ zijn vruchten afwerpt."

Koploper

Van de zes gecertificeerde Nederlandse bedrijven, is Jalema het derde bedrijf in de Provincie Limburg. Hiermee sluit Jalema aan bij de doelstelling van de Provincie Limburg om koploper te worden in Nederland en de Euregio op dit gebied.
Dà© start van de Limburgse Cradle to Cradle ontwikkelingen vond plaats in mei 2007, tijdens de C2C-workshop over de Floriade, die in 2012 in Venlo plaatsvindt. Het C2C-concept wordt doorgevoerd in alle praktische zaken zoals gebiedsinrichting, de gebouwen en alles rondom het grote evenement zelf. De duurzame uitwerking wordt getoetst door onder andere EPEA. Onder voorwaarde dat de Floriade daadwerkelijk duurzaam ontwikkeld wordt, zal de Provincie Limburg een aanzienlijke investering bieden.

Jalema
Jalema is een familiebedrijf dat sinds de oprichting in 1947 uitgegroeid is tot à©à©n van de grootste producenten van professionele archiefsystemen in Europa. Jalema ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve en duurzame producten en diensten die alles te maken hebben met opbergen en terugvinden van documenten en het organiseren van de werkplek. In Reuver worden jaarlijks zo´n 20 miljoen archief- en werkmappen geproduceerd die hun weg vinden naar gebruikers in heel Europa. Jalema had voor de kartonnen archiefmappen al ICN, ISO 9706 en PEFC certificaten en kan daar nu de C2C certificaten aan toevoegen.

De C2C gecertificeerde productlijnen zijn:

Arnato: voor ieder archiveringsvraagstuk een oplossing
De Arnato archiefmappen kunnen in elke behoefte voorzien: dikke of dunne dossier, gehecht of losbladig, voor zowel dynamisch als statisch archief, met of zonder binnenmappen en geschikt voor allerlei documenten (tot een formaat van A4). Alle mappen zijn gemaakt van bijzonder stevig 270 grams chloorvrij gebleekt en zuurvrij Colorkraft karton. Alle mappen zijn aan de voorzijde verstevigd, waardoor de duurzaamheid optimaal wordt.

Alle Arnato mappen worden ook nog eens geproduceerd volgens de ISO-norm 9706. Deze internationale norm is van toepassing op dossiers die gebruikt worden in musea en rijksarchieven.

Jaleco: speciaal voor folio-formaat
Jalema levert het Jaleco folio-programma in diverse uitvoeringen. De grote keuze in modellen maakt het mogelijk om tegemoet te komen aan alle wensen en behoeften; of u nu gehecht of losbladig wilt archiveren, enkelvoudig of collectief opbergt (dus met een of meer binnenmappen), of dikke of dunne dossiers heeft.

De buitenmappen zijn gemaakt van 225 grams bruin ongebleekt en zuurvrij karton. De binnenmappen zijn geproduceerd van kleurvast, 270 grams, Colorkraft karton. Alle mappen binnen het Jaleco-programma zijn gegarandeerd te gebruiken voor langdurige bewaring en tasten uw documenten niet aan.
Secolor: maakt werken makkelijker en spaart het milieu
Het totale Secolor programma is zo ontwikkeld dat het op elke opbergvraag een treffend en efficiënt antwoord heeft. Er zijn diverse varianten om tegemoet te kunnen komen aan alle functionele wensen in het dagelijks gebruik van opbergen en bewaren van documenten van de meest uiteenlopende aard en omvang. Archiveren is mogelijk als losse werkmap, als binnenmap in laterale archiefsystemen, in frontale hangmappen, staand, liggend, in cassettesystemen, etc.

Het Secolor programma wordt geproduceerd van bijzonder stevig 270 grams chloorvrij gebleekt en zuurvrij Colorkraft karton. Sommige mappen zijn plaatselijk verstevigd, waardoor de duurzaamheid optimaal wordt.

Infinio: archiveren wordt conserveren
De Infinio mappenlijn is een representatieve, documentvriendelijke mappenlijn met een ICN 1, 2 en 12 goedkeuring. Zowel het karton als hechtmechanieken voldoen aan de strenge richtlijnen van de Nederlandse Archiefwet. De mappen zijn niet alleen geschikt voor archieven van de Nederlandse overheud, maar voldoen ook aan de internationale normen (ISO-9706) die aanbevolen worden voor langdurige opslag.

De mappen zijn zuurvrij en kunnen perfect gebruikt worden in de dagelijkse werkomgeving.

Kijk voor meer informatie op de website: www.jalema.com

Website: http://www.jalema.com

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular