(Persbericht) - Persbericht

Jan Peter Balkenende rijdt mee in ZZF Rally 2011

Reeds 78 equipes ingeschreven voor ZZF rally op 9 oktober voor ziekte van Batten

Den Haag, 21 september 2011

Vandaag is bekend gemaakt dat Jan Peter Balkenende mee rijdt in de zesde editie van de ZZF Rally op 9 oktober, een autorally om geld in te zamelen voor onderzoek naar de zeldzame ziekte van Batten. De rally start bij het Catshuis in Den Haag waar minister-president Mark Rutte het startsein zal geven. De startlocatie is alleen toegankelijk voor deelnemers en helaas niet voor publiek. Vanaf vandaag kan men bieden op verschillende veilingitems, zoals een IWC horloge, een shirt van het Nederlands elftal en een kledingpakket van State of Art. De veilingitems zijn te vinden op de vernieuwde website van het Zeldzame Ziekten Fonds. Voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden/deelname, zie www.zzf.nl

ZZF Rally 2011
Het Zeldzame Ziekten Fonds organiseert op zondag 9 oktober 2011 de zesde editie van de ZZF Rally, waarbij minister-president Mark Rutte het startsein zal geven. Onder aanvoering van Gijs van Lennep, voormalig Formule 1- coureur, en Daphne Deckers, rijdt de stoet van klassieke en moderne auto‘˜s van Den Haag naar Rotterdam The Hague Airport voor een lunch en een testrit op de start- en landingsbaan. Ook Jan Peter Balkenende zal meedoen. De finish vindt plaats bij het Louwman Museum in Wassenaar. Fanatieke coureurs kunnen meedoen aan de uitdagende sportklasse, voor de deelnemers die meer ontspanning willen is er de tourklasse. Er hebben zich nu reeds 78 equipes opgegeven. De opbrengst van de ZZF Rally komt geheel ten goede aan het onderzoeksproject naar de ziekte van Batten.

De ZZF Rally wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsors UTS, State of Art, Optimix en IWC.

Veilingitems
Vanaf vandaag kan men op de vernieuwde website van het ZZF bieden op fraaie veilingitems zoals; een weekend rijden in een Klassieke Alfa, een privà© rondvlucht voor drie personen, een rijvaardigheidstraining met Gijs van Lennep, een Porsche fabrieksbezoek, een IWC horloge, een Nederlands elftal shirt met alle handtekeningen van de spelers en nog vele andere items. Via www.zzf.nl kunt u bieden op de veilingitems. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan het onderzoeksproject naar de ziekte van Batten.

Programma
Het programma van de ZZF Rally 2011 ziet er globaal als volgt uit:

09:15 uur Ontvangst bij het Catshuis te Den Haag
10:00 uur Welkomstwoord en briefing
10:30 uur Start ZZF Rally: traject I
12:30 uur Lunch op Rotterdam The Hague Airport en regelmatigheidsproef op start- en landingsbaan
13:30 uur Start traject II
16:00 uur Finish eerste deelnemer bij Louwman Museum in Wassenaar
17:00 uur Prijsuitreiking, borrel en mogelijkheid tot het bezichtigen van het Louwman Museum
19:00 uur Afsluiting

Over Stichting Zeldzame Ziekten Fonds
De stichting Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF) helpt mensen met een zeldzame ziekte. De meeste zeldzame ziekten zijn erfelijk bepaald, waardoor veel kinderen het slachtoffer zijn. Jaarlijks sterven er veel mensen als gevolg van een zeldzame ziekte. Voor veel zeldzame ziekten bestaan er geen goede methoden voor diagnose en zijn er geen medicijnen of therapieën beschikbaar om de ziekte te behandelen. ZZF werft daarom geld voor onderzoek en de ontwikkeling van behandelmethoden. Voor meer informatie kunt u terecht op www.zzf.nl

Over de zeldzame ziekte van Batten
De opbrengst van de ZZF Rally 2011 is bestemd voor de zeldzame ziekte van Batten. De ziekte van Batten is een zeldzame erfelijke stofwisselingsziekte. In Nederland zijn er circa 60 patiënten. De ziekte openbaart zich tussen het 5de en 8ste levensjaar door een snelle achteruitgang van het gezichtsvermogen leidend tot blindheid. Alle patiënten overlijden gemiddeld tussen het 20ste en 30ste levensjaar.

- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
Het Zeldzame Ziekten Fonds is voor de start van de ZZF Rally te gast op het Catshuis. De startlocatie is alleen toegankelijk voor deelnemers en geaccrediteerde pers. De startlocatie is niet toegankelijk voor publiek.

Indien u als persvertegenwoordiger aanwezig wilt zijn bij de start van de ZZF Rally is accreditatie noodzakelijk. Meld u voor donderdag 29 september aan bij:

Smith Communicatie
Contactpersoon: Marissa Krul
Tel: 070-3614004 / 06-12914663
E-mail: [email protected]

In verband met de beschikbare ruimte geldt een beperkte toelatingsregeling. Op donderdag 1 oktober hoort u via Smith Communicatie of u als persvertegenwoordiger aanwezig kunt zijn tijdens de start van de ZZF Rally.

Voor meer informatie:
Stichting Zeldzame Ziekten Fonds
Contactpersoon: Ilse Zandbergen
Tel: 06-12614374
Email: [email protected]