(Persbericht) De maand januari is net begonnen en dit is te merken. De decembermaand is traditiegetrouw een rustige maand qua reacties op vacatures. In de eerste week van januari is er door Adver-Online echter een explosieve stijging waargenomen in het aantal reacties.

Om een goed beeld te kunnen geven van deze stijging hebben we de cijfers van 2010 vergeleken met de eerste paar dagen van 2011. In December waren het gemiddeld het minste reacties per dag van 2010. De maanden September, Oktober, November leverden de meeste reacties op in 2010.

In Januari 2011 ligt het gemiddeld aantal reacties in de eerste vier werkdagen een stuk hoger dan in de maanden September, Oktober en November van 2010. Dit wijst erop dat veel mensen in het nieuwe jaar meteen op zoek zijn gegaan naar een nieuwe baan. Om te kijken of dit niet een algemene trend aan het begin van elk nieuw jaar is, hebben we onderzocht hoe de eerste vier werkdagen van 2010 zich verhouden tot de hele maand januari in 2010. Gebleken is dat in de eerste vier werkdagen in 2009 gemiddeld 10% minder reacties binnenkwamen dan in de hele maand januari.