(Persbericht) Barneveld Het schrikbeeld van elke bouwvakker? Geen werk en veroordeeld worden tot een plek achter de geraniums. De Klussenier biedt momenteel (aankomende ) werkloze bouwvakkers ook op de Veluwe een prima alternatief en gaat daarmee de komende weken aan de weg timmeren. Maandag 23 mei a.s. staat er een bijzondere bijeenkomst in Barneveld gepland waar ook het hoofdkantoor van De Klussenier gevestigd is.

De Klussenier-organisatie belegt deze informatieavond voor bouwvakkers die werkloos zijn ( of dreigen te worden ) of vakmensen met een tijdelijk contract. In Deventer is er vorige maand een pilot gehouden voor een zelfde bijeenkomst en dit was een groot succes. Het thema is ´je toekomst in de bouw‘˜. Eà©n van de opties is baas worden van een eigen klusbedrijf. In de praktijk blijkt vaak dat men wel graag wil maar geen idee heeft hoe je je eigen bedrijf start. Met 240 zelfstandige ondernemers die als Klussenier een goede boterham verdienen, kan deze organisatie als geen ander het stappenplan toelichten dat leidt tot het zelfstandig ondernemerschap.

Wim Vreugdenhil is binnen De Klussenier-organisatie verantwoordelijk voor dit traject. Hij heeft een uitgesproken mening over de recessie in de bouw. Door de praktijk gevoed is hij gewend in kansen te denken en niet in bedreigingen. Wim Vreugdenhil daarover: ´Elke bouwvakker denkt wel eens dat wat zijn baas doet, hij zelf ook kan. Er wordt gedacht aan het zelfstandig beslissingen nemen, je eigen tijd indelen en ook je eigen verdiensten bepalen. Dat zijn o.a. de voordelen van het eigen baas zijn. Toch blijkt een andere drempel meestal hoger te liggen, namelijk hoe je dat bedrijf start, waar je je klanten vandaan haalt en concrete zaken als pensioen en ziektekosten waar je over moet nadenken. Dat zou o.a. een redenen kunnen zijn om af te haken. Het droombeeld doemt dan pas weer op wanneer blijkt dat hun baas van de ene op de andere dag geen werk meer heeft. En probeer dan maar in deze recessie werk te vinden laat staan een eigen bedrijf te starten! Bouwbedrijven die personeel vragen zijn met een lampje te zoeken. Speciaal voor potentiële bazen die denken over het starten van een eigen klusbedrijf is er een informatieavond op maandag 23 mei in Barneveld. Met de ervaring van de 240 Klusseniers kunnen we exact vertellen hoe je de administratie kunt inrichten, offertes maakt, met klanten omgaat en hoe je je bedrijf in de markt zet. Wij noemen dat beschut ondernemen want waarom zou je het wiel zelf uitvinden wanneer wij de ervaring in huis hebben.‘˜

Het lijkt tegenstrijdig dat er in de bouw wegens gebrek aan werk ontslagen vallen terwijl men vervolgens als zelfstandige wel vol aan de bak kan. Wim Vreugdenhil daarover: ´Aannemers hebben de boot gemist. Zij wilden alleen grote projecten doen die nu niet meer gebouwd worden. De Klussenier richt zich op een andere doelgroep, namelijk particulieren. Gezinnen verhuizen niet meer omdat banken dwars liggen en het financieel risico te groot is. Als je dan toch nog jaren in je bestaande woning blijft zitten is men wel bereid te investeren in wooncomfort zoals het plaatsen van een dakkapel, een nieuwe badkamer of keuken. De klant zoekt zekerheid en garantie en die we als Klussenier organisatie kunnen bieden. Daarmee heb je een streepje và³à³r ten opzichte van klusbedrijven die het op eigen houtje doen.. Dankzij ons concept leren we potentiële zelfstandigen hoe ze hun markt optimaal kunnen bewerken en zo deze opdrachten binnen te halen. Maar dat niet alleen we begeleiden ze ook daarin gedurende hun Klusseniersondernemerschap.‘˜

De bijeenkomst in Barneveld wordt gehouden op maandagavond 23 mei om 19.30 uur op het hoofdkantoor van De Klussenier aan de Veemweg 17-19. Deelname is vrijblijvend en geïnteresseerden worden verzocht zich aan te melden via de website www.eigenbedrijf.klussenier.nl, mail [email protected] of bel met Wim Vreugdenhil op 0342 84 97 97.