(Persbericht) Deventer Het schrikbeeld van elke bouwvakker? Geen werk en veroordeeld worden tot een plek achter de geraniums. De Klussenier biedt momenteel werkloze bouwvakkers ook in de Stedendriehoek een prima alternatief en gaat daarmee de komende weken aan de weg timmeren. Maandag 11 april a.s. staat er een bijzondere bijeenkomst in Deventer gepland.

De Klussenier-organisatie belegt deze informatieavond voor bouwvakkers, al dan niet werkloos. Het thema is ´je toekomst in de bouw‘˜. Eà©n van de opties is baas worden van een eigen klusbedrijf. In de praktijk blijkt dat men wel graag wil maar geen idee heeft hoe je je eigen bedrijf start. Met 240 zelfstandige ondernemers die als Klussenier een goede boterham verdienen, kan deze organisatie als geen ander het stappenplan toelichten dat leidt tot het zelfstandig ondernemerschap.
Wim Vreugdenhil is binnen De Klussenier-organisatie verantwoordelijk voor dit traject. Hij heeft een uitgesproken mening over de recessie in de bouw. Door de praktijk gevoed, is hij gewend in kansen te denken en niet in bedreigingen. Vreugdenhil daarover: ´Elke bouwvakker denkt wel eens dat wat zijn baas doet, hij zelf ook kan. Er wordt gedacht aan het zelfstandig beslissingen nemen, je eigen tijd indelen en ook je eigen verdiensten bepalen. Dat zijn de voordelen van het eigen baas zijn. Toch blijkt een andere drempel meestal hoger te liggen, namelijk hoe je dat bedrijf start, waar je je klanten vandaan haalt en concrete zaken als pensioen en ziektekosten. Dat is een reden om af te haken. Het droombeeld doemt pas weer op wanneer blijkt dat hun baas van de ene op de andere dag geen werk meer heeft. En probeer dan maar in deze recessie werk te vinden. Bouwbedrijven die personeel vragen, zijn met een lampje te zoeken. Juist voor potentiële bazen van een eigen klusbedrijf, houden we de informatieavond op maandag 11 april. Met de ervaring van de 240 Klusseniers kunnen we exact vertellen hoe je je administratie kunt inrichten, offertes maakt, met klanten omgaat en hoe je je bedrijf in de picture zet. Wij noemen dat à¢â‚¬Å“beschut ondernemenà¢â‚¬ want waarom zou je het wiel zelf uitvinden wanneer wij de ervaring in huis hebben. ‘˜
Het lijkt tegenstrijdig dat er in de bouw wegens gebrek aan werk ontslagen vallen terwijl men vervolgens als zelfstandige wel vol aan de bak kan. Wim Vreugdenhil daarover: ´Aannemers hebben de boot gemist. Zij wilden alleen grote projecten doen die nu niet meer gebouwd worden. De Klussenier richt zich op een andere doelgroep, namelijk particulieren. Gezinnen verhuizen niet meer omdat de banken dwars liggen en het risico te groot is. Als je dan toch nog jaren in je bestaande woning blijft zitten, is men wel bereid te investeren in wooncomfort zoals het plaatsen van een dakkapel, een nieuwe badkamer of keuken. De klant zoekt zekerheid en garantie en die we als Klussenier organisatie kunnen bieden. Daarmee heb je een streepje voor ten opzichte van alleen opererende klusbedrijven. Dankzij ons concept leren we potentiële zelfstandigen hoe ze hun markt optimaal kunnen bewerken om zo deze opdrachten binnen te halen. Het merk De Klussenier heeft een naamsbekendheid van 70%, welk eenmansbedrijf kan dat zeggen?‘˜
De bijeenkomst in Deventer wordt gehouden op maandagavond 11 april om 19.30 uur. Deelname is vrijblijvend maar geinteresseerden wordt verzocht zich aan te melden via de website www.eigenbedrijf.klussenier.nl of mail [email protected] . Bellen kan ook met 0342 84 97 97 en vraag naar Wim. Ook partners zijn van harte welkom want een Klussenier heeft geen eenmansbedrijf maar eengezinsbedrijf.

Het KlusHuis Nederland BV
Wim Vreugdenhil
Veemweg 17-19
3771 MT Barneveld
Tel. 0342 84 97 97
www.klussenier.nl