Jeannet van den Akker, directeur van de Stichting Kinderopvang Friesland maakt kans op de prestigieuze titel 'De Baas van het Jaar' 2008 van Unique in samenwerking met TNO Kwaliteit van Leven. Zij moet het in de eindstrijd opnemen tegen twee heren van de Compass Group Nederland en Source Flex Care.

De genomineerden zijn aangemeld door medewerkers, zakelijke reacties of mensen uit het persoonlijke netwerk. Uit de inzendingen zijn drie genomineerden gekozen.

De prijsuitreiking van de titel ‘De Baas van het Jaar’ 2008 is op 16 april tijdens de Award Night van De Week van de Ondernemer in de Jaarbeurs Utrecht.

De vakjury bestaat uit voorzitter Hans de Boer (voormalig voorzitter Task Force Jeugdwerkloosheid en voormalig voorzitter van MKB-Nederland), Evamaria de Boer (Corporate Vice-president HR USG People NV), Marion van der Voorde (TNO Kwaliteit van Leven) en Bertie van Rooij (De Baas van het Jaar 2007).

 

Jeannet van den Akker is in 1987 in haar eentje begonnen met de kinderopvang. In de loop der jaren heeft ze een geweldige organisatie neer gezet, waar ondertussen bijna 500 mensen met heel veel enthousiasme werkzaam zijn. Jeannet is ontzettend begaan met mensen in het algemeen. Ze weet mensen een gevoel van waardering te geven, ze weet ze te stimuleren en te motiveren. Haar visie is de basis van de hele organisatie, zowel richting de kinderen, de klanten, als de medewerkers: open en eerlijk (bouw vertrouwen op); ruimte (geef ruimte om de wereld te ontdekken, ruimte voor het nemen van initiatieven en ruimte om fouten te mogen maken om hiervan te kunnen leren); positief (benader problemen en nieuwe ontwikkelingen vanuit de invalshoek van mogelijkheden en kansen; en waar het mensen betreft: kijk naar wat iemand kan, niet naar wat iemand niet kan). Haar benaderingswijze werkt door in de organisatie; haar stijl van leidinggeven wordt overgenomen.

 

Resultaat

 

Dit alles heeft er voor gezorgd dat 2007 een heel groot succes is geworden. Een grote groei in de opvangcapaciteit, veel werkgelegenheid en een omzetstijging van maar liefst 51,8%. Deze vrouw heeft hart voor de organisatie en hart voor haar medewerkers, wat heeft geresulteerd in de organisatie zoals deze nu is. Een organisatie om trots op te zijn, maar vooral een directeur om trots op te zijn!