Donderdag 5 november gaat de E-fit Scholencompetitie in Almere van start. De komende weken strijden tien scholen uit Almere tegen elkaar in deze sportieve competitie met op het programma dansen op de dansmat, skiën op de Wii en fietsen op een virtueel fietsparcours. De beste 8 leerlingen per school gaan door naar de grote finale op 19 december. Basisschool de Wierwinde bijt donderdag het spits af. Zorgverzekeraar Agis organiseert de competitie omdat zij het belangrijk vindt dat kinderen bewegen en werken aan hun gezondheid. E-fitness kan bijdragen aan het bevorderen van bewegen onder schooljeugd en het terugdringen van overgewicht.

In de E-fit Scholencompetitie strijden leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8 in vier bewegingsgames om de hoogste scores. Kracht, coà¶rdinatievermogen, snelheid, behendigheid en uithoudingsvermogen worden hierbij gemeten. Elke leerling kan zijn/haar eigen score terugzien op Internet en vergelijken met de scores van klasgenoten en van leeftijdsgenoten op andere deelnemende scholen. De beste 8 leerlingen per school gaan door naar de grote finale in december. Op een speciale hyves-pagina zijn de belevenissen van de kinderen te volgen.

In beweging
Agis Zorgverzekeringen zet e-fitness in om vooral jeugd meer te laten bewegen. Onderzoek van TNO laat zien dat e-fitness kinderen in de leeftijd van 7 tot 13 jaar kan helpen om de Nederlandse Norm Gezond Bewegen te halen. Het innovatieve bewegingsconcept is ook zeer geschikt voor kinderen met sociaal motorische problematiek, voor revalidatie, maar ook voor mensen met fysieke beperkingen. E-fitness kan zo bijdragen aan het bevorderen van bewegen onder schooljeugd en het terugdringen van overgewicht of het bevorderen van het herstel van mensen die een bepaalde ingreep hebben ondergaan.
De Agis E-fit Scholencompetitie wordt mede georganiseerd door Embedded Fitness.

Website: http://www.agisweb.nl/